IT-Workz levert DigiCampuz aan ROC Rivor

DigiCampuz

Monique Mulders, hoofd ict bij ROC Rivor, toont enkele studenten de voordelen van DigiCampuz

Om tijd- en plaatsonafhankelijk leren te faciliteren levert IT-Workz zijn clouddienst DigiCampuz aan ROC Rivor. Hierdoor halen alle deelnemers van het regionaal opleidingscentrum vanaf volgend schooljaar hun educatieve applicaties uit de cloud. ROC Rivor is naar eigen zeggen de eerste mbo-onderwijsinstelling in Nederland die gebruikmaakt van deze nieuwe clouddienst.

ROC Rivor zocht een oplossing om betrouwbare ict-diensten voor het onderwijs te combineren met de nieuwste clouddiensten. Momenteel worden applicaties lokaal op de desktops en laptops aangeboden aan de deelnemers. Daar kunnen deelnemers niet met eigen apparaten gebruikmaken van educatieve applicaties. IT-Workz heeft geholpen met het vraagstuk hoe ROC Rivor als onderwijsinstelling een balans kan vinden tussen betrouwbare, bewezen diensten en de wens om altijd en overal te kunnen leren via het internet.

Remote desktop

Met het DigiCampuz-concept biedt IT-Workz educatieve applicaties aan in de cloud. Onderwijsinstellingen kunnen aansluiten op deze omgeving om deelnemers toegang te geven tot een remote desktop waarin educatieve applicaties kunnen worden opgestart. Hierdoor krijgen alle deelnemers de beschikking over een werkomgeving waar ze beschikking hebben over alle benodigde educatieve applicaties, afgestemd op studierichting en leerjaar. Omdat deze omgeving ter beschikking wordt gesteld vanuit de cloud, hebben leerlingen op ieder gewenst moment  toegang tot deze omgeving.

IT-Workz verzorgt de gehele infrastructuur (servers en data), het onderhoud en maakt de koppeling met het deelnemervolgsysteem KRD van ROC Rivor. Door deze koppeling kan de school zelf applicaties toewijzen per studie, jaar en richting. Een samenwerking tussen IT-Workz en HP maakt de gehele operationele cloudomgeving mogelijk. HP zorgt voor de invulling van alle apparatuur voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van storage.

Office 2013

Alle standaard gebruikte browsers worden ondersteund, waardoor deelnemers apparaatonafhankelijk beschikking hebben over hun educatieve applicaties. Hierdoor is geen eigen hardware en beheer meer nodig. Doordat er gewerkt wordt met Office 2013 is het zelfs mogelijk om de swipe-technologie van tablets te ondersteunen. Swipen wordt ondersteund in het menu waar de applicaties worden aangeboden.

‘Studenten willen tegenwoordig altijd en overal digitaal kunnen leren’, zegt Monique Mulders, hoofd ict bij ROC Rivor. ‘En vaak ook nog via verschillende apparaten: een gewone computer, een laptop of zelfs een tablet. Niet meer afhankelijk zijn van één bepaald lokaal of gebouw, maar in elke ruimte toegang hebben tot de benodigde educatieve applicaties. Deze uitdaging hebben we samen met IT-Workz opgepakt. In DigiCampuz hebben we een oplossing gevonden waarmee studenten en docenten altijd via internet toegang hebben tot hun persoonlijke digitale leer- en werkplek.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-27T13:42:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.