D&P Data laat Euro Computer Groep failliet verklaren

Failliet

De Apeldoornse computergroothandel Euro Computer Groep (ECG) is failliet verklaard. Schuldeiser D&P Data, een Engelse distributeur met ook een verkoopkantoor in Alphen aan den Rijn, vroeg het bankroet aan. ECG kwam een paar jaar geleden in het nieuws nadat het als sponsor een conflict uitvocht met voetbalclub Agovv, eveneens uit Apeldoorn.

D&P Data bevestigt dat ECG zijn facturen voor it-gerelateerde producten niet betaalde en dat het daarom uiteindelijk het faillissement van het bedrijf heeft aangevraagd. Als curator is Gerard Beernink van Dommerholt Advocaten aangesteld. Hij doet nog onderzoek naar de oorzaken van het faillissement en wil op de conclusies daarvan nog niet vooruitlopen. Of er een doorstart van ECG komt, kan hij ook nog niet zeggen. Volgens Beernink heeft zich een aantal partijen gemeld die met name geïnteresseerd zijn in de domeinnamen.

Agovv

ECG kwam medio 2010 in het nieuws na een conflict met eerstedivisieclub Agovv. De distributeur eiste dat de voetbalclub nog 47.000 euro zou overmaken voor geleverde hardware en software. Agovv stelde dat de levering geschiedde in het kader van een barterdeal met gesloten beurzen. ECG liet bij de KNVB beslag leggen op de tv- en reclamegelden van Agovv en stapte naar de rechter. Die gaf het bedrijf gelijk; de voetbalclub kon niet aantonen dat er een barterdeal gesloten was. Agovv moest alsnog dertigduizend euro overmaken. Onduidelijk is of er ooit is betaald; de club verkeerde al in financiële problemen en ging begin 2013 failliet. De curator zegt nog uit te zoeken of er een verband bestaat tussen deze zaak en het ontstane geldgebrek bij ECG.

Boos

Euro Computer Groep was sinds 1998 actief als verkoper van computerproducten aan bedrijven en consumenten. Het bedrijf riep regelmatig negatieve reacties op. Klanten klaagden over een slechte service en niet geleverde spullen. Distributeurs spraken van getouwtrek over wel of niet geleverde apparatuur die vervolgens niet of laat werd afgerekend. Schuldeiser D&P Data wil geen commentaar geven over de verstandhouding met ECG. Curator Beernink meldt de reacties van boze klanten in zijn onderzoek te zullen betrekken.

Uit het faillissementvonnis, uitgesproken door de rechtbank Oost-Nederland, blijkt dat eigenaar Tjeerd-Jan Smit van ECG niet de moeite heeft genomen om zich te verweren tegen de aanvraag van D&P Data. Zelfs niet na een herhaaldelijke oproep. Smit was niet bereikbaar voor een reactie. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ben al 3 jaar bezig geweest om mijn betalingen te krijgen en meerdere rechtszaken doet deze heer Smit helemaal niets.

Tjeerd Jan Smit heeft mij ook belazerd voor een priveaankoop via marktplaats, hopelijk raakt hij alles kwijt wat hij op slinkse wijze via mensen te duperen heeft vergaard al die tijd.

Ook ik ben slachtoffer van deze oplichter. Ik heb aangifte wegens oplichting gedaan bij de politie en raad andere gedupeerden aan hetzelfde te doen. Als er meerdere aangiftes tegen dhr. Smit worden gedaan is de kans groter dat hij ook strafrechtelijk vervolgd gaat worden.

Dus kan deze gewoon verder met :
ECG Nederland B.V. Apeldoorn

Loseweg 297 7315DH Apeldoorn
Telefoonnummer:055-5345237

Tjeerd-Jan Smit heeft zich schuldig gemaakt aan pure oplichting. Eind vorig jaar heb bij Euro Computer Groep een ROBOMOW RL2000 robotmaaier aangeschaft. Ik heb deze trachten te betalen via Paypal wat niet lukte. Daarop kreeg ik antwoord van dhr. Tjeerd-Jan Smit om via bankoverschrijving te werken, wat ik ook heb gedaan. Een robotmaaier werd inderdaad geleverd na heel wat rappels. Handleiding en andere werden verwijderd van de maaier om het zo wat moeilijker te maken om te achterhalen dat deze machine geen maaier van het merk ROBOMOW was, maar eentje van TIANCHEN, de L2700!!! De marktwaarde hiervan is nog niet eens de helft!! Via de curator heb ik mij aangemeld, maar blijkbaar zal dhr. Tjeerd-Jan Smit er makkelijk van afkomen. Blijkbaar is oplichting geen reden om deze persoon achter tralies te steken! Nochtans betreft het hier duidelijk kwaad opzet met voorbedachte rade!!

Heb van de week een bestelling geplaatst bij Robotdiscounter.

Heb ik daar verkeerd aan gedaan??

Angelo

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-11T11:57:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.