Nasdaq OMX rondt aankoop belang in TOM af

Handen schudden

Nasdaq OMX Group, eigenaar van onder andere de Amerikaanse beurs Nasdaq, heeft een belang van 25 procent genomen in The Order Machine (TOM), een Nederlands e-handelsplatform voor aandelen en opties. Nasdaq OMX heeft ook een optie op een additioneel belang van 25,1 procent waardoor het een meerderheidsbelang kan verwerven in het Amsterdamse bedrijf.

Voor de beurseigenaar past de investering in de strategie om zijn positie in Europa te versterken. Het wil het businessmodel van TOM ook in andere Europese landen gebruiken. Nasdaq OMX zal TOM bijvoorbeeld van een standalone-infrastructuur in Londen voorzien om TOM's klanten een hogere capaciteit te bieden om meer orders en transacties te verwerken.

TOM heeft de  zoekmachine Smart Execution ontwikkeld die de prijzen van derivaten op de Europese optiemarkt vergelijkt. De software kiest automatisch voor de laagste prijs om de klant van dienst te zijn. Als TOM zelf de goedkoopste is, of bij een gelijke prijs, dan valt de keuze automatisch op TOM. Het bedrijf handelt voor voornamelijk Nederlandse klanten op Europese beurzen. Het gaat dagelijks om tientallen miljoenen berichten en enkele duizenden orders.

Nadat het in 2007 mogelijk werd om in Europa te concurreren tussen beurzen, is TOM opgericht. Aandeelhouders zijn BinckBank, Optiver, ABN Amro en IMC Financial Markets.  Zij blijven nog aan boord.

Vorig jaar mei nam Nasdaq OMX al het Nederlandse Bwise over, een leverancier van software voor governance, risicomanagement, compliance en case management.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-24T10:11:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.