Samsung nomineert 8 scholen voor innovatieprijs

Samsung Onderwijs Innovatiefonds

Acht projectvoorstellen van scholen in het primair en het voortgezet onderwijs zijn genomineerd voor de Samsung Onderwijsinnovatie Aanmoedigingsprijs. De acht ambitieuze en concrete voorstellen laten zien hoe met behulp van ict en sociale media onderwijsvernieuwing tot stand kan komen.

Eén van de genomineerde basisscholen wil bijvoorbeeld tablets gebruiken om kinderen te stimuleren samen projecten uit te voeren, zoals het opzetten van een gps-tocht. Terwijl een genomineerde middelbare school met behulp van Samsung Chromebooks de interactie in het klaslokaal wil bevorderen, zodat leerlingen beter leren samenwerken en samen hun kennis vergroten.

Leerkrachten denken steeds vaker aan ict en sociale media om hun lessen creatiever en effectiever te maken, maar hebben daar vaak niet de middelen voor. Om het potentieel van ict en sociale media in het onderwijs te benutten, heeft Samsung de Onderwijsinnovatie Aanmoedigingsprijs in het leven geroepen.

Twee aanmoedigingsprijzen

‘Maar liefst 54 scholen hebben een concreet projectvoorstel ingediend om kans te maken op de Onderwijsinnovatie Aanmoedigingsprijs’, zegt jurylid Tessa van Zadelhoff, ondernemer, publicist en oud-leerkracht. ‘Dit grote aantal inzendingen onderstreept dat onderwijsvernieuwing met behulp van ict en sociale media leeft onder scholen in Nederland. Omdat wij zo onder de indruk van de kwaliteit van de projectvoorstellen zijn, heeft Samsung op ons verzoek besloten niet één, maar twee aanmoedigingsprijzen uit te reiken. Om zowel onderwijsvernieuwing in het primair als het voortgezet onderwijs te kunnen bevorderen.’

Op het Nationaal Congres Onderwijs en Sociale Media in EYE Amsterdam wordt op 15 en 16 mei bekend gemaakt welke twee projecten in het primair en voortgezet onderwijs worden bekroond met de Samsung Onderwijsinnovatie Aanmoedigingsprijs. De prijs ter waarde van tienduizend euro aan Samsung-apparatuur helpt de twee scholen hun project te realiseren.

De genomineerden

In de categorie Primair Onderwijs zijn de genomineerde scholen:

•             Basisschool Helder Camara uit Teteringen

•             De Pionier uit Valkenswaard

•             ’t Kirkeveldsje uit Schimmert

•             Bosbergschool uit Hollandsche Rading

In de categorie Voorgezet Onderwijs zijn de genomineerde scholen:

•             Mondriaan College uit Oss

•             J.J. Boumanschool uit Dokkum

•             Raayland College uit  Venray

•             Mytylschool De Ruimte uit Bergen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-26T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.