NetApp keurt FlashSoft-software SanDisk goed

NetApp heeft de FlashSoft-software van flashgeheugenleverancier SanDisk goedgekeurd voor zijn Data Ontap-technologie voor zakelijke opslag en datamanagement. FlashSoft maakt het voor solid state drives (ssd’s) binnen servers mogelijk om te functioneren als cache en zo de prestaties van zakelijke computeromgevingen te verbeteren. FlashSoft reduceert de input-output (I/O) knelpunten tussen servers en opslagsystemen en verbetert zo de server- en opslagprestaties en zorgt voor een efficiënter computergebruik.

‘We zijn blij dat we door NetApp zijn geselecteerd als een van de eerste partners waarvan de software volledig is getest en goedgekeurd voor het NetApp-platform’, zegt Tom Shea, vice-president en general manager Software Solutions van SanDisk. ‘De samenwerking tussen NetApp en FlashSoft zorgt voor nieuwe mogelijkheden voor betrouwbare opslag en betrouwbaar datamanagement voor zakelijke klanten en breidt de voordelen van NetApp uit naar serveromgevingen.’

I/O latency

In combinatie met VMware vSphere verbetert FlashSoft de prestaties van het gecombineerde opslagsysteem van NetApp door ssd’s te laten functioneren als cache voor frequent aangeroepen data. Door deze ‘hot data’ in de cache op te nemen voor snelle toegang (gemeten in microseconden) vermindert de FlashSoft-software de i/o latency die de prestaties van applicaties kan vertragen. Dit maakt het voor klanten mogelijk om snel gegevens te verwerken, terwijl de consistente en betrouwbare prestaties van hun kritische applicaties behouden blijven.

‘Het toevoegen van SanDisks FlashSoft-software aan de ‘Interoperability Matrix’ van NetApp maakt het voor klanten mogelijk om de prestaties van hun servers te verbeteren; zij kunnen hiervoor nu gebruik maken van een getest en goedgekeurd systeem’, zegt Tim Russell, vice-president Data Lifecycle Ecosystem Group van NetApp. ‘Wij beheren het belangrijkste bezit van onze klanten: hun data. Samen met onze servercaching-partners zorgen wij ervoor dat zij op specifieke servers en virtuele machines hun rendement kunnen optimaliseren.’

Windows Server, Linux en VMware vSphere

FlashSoft verlaagt de i/o latency van opslag en is een hulpmiddel om primaire opslagsystemen sneller en efficiënter te laten werken. Daarnaast maakt de software het mogelijk om beter gebruik te maken van ongebruikte rekencapaciteit. Hoewel het gebruik van de serverprocessor en van het geheugen blijft groeien, verbeteren de algemene prestaties en kan hierdoor beter worden voldaan aan de verwachtingen omtrent return on investment. FlashSoft is verkrijgbaar voor Windows Server, Linux en VMware vSphere.

SanDisk werkt met datamanagement- en databeveiligingssystemen van NetApp, zodat FlashSoft kan worden geïntegreerd zonder verstoring van bestaande opslaginfrastructuur en bestaand opslagbeleid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-06T11:48:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.