Oliver Frese is nieuwe baas vakbeurs CeBIT

CeBIT 2013

De 45-jarige Oliver Frese is hoofd van de Cebit geworden, de grootste ict-vakbeurs ter wereld die elk jaar in maart in Hannover plaatsvindt. Frese, die is toegetreden tot de directieraad van beursorganisator Deutsche Messe AG, heeft ook nog een aantal andere taken in zijn portefeuille. Over een daarvan, de exploitatie van de beurshallen en de nieuwe bouwplannen, kreeg zijn voorganger Frank Pörschmann ruzie met de raad van toezicht. Pörschmann maakte daarop plaats voor Frese, maar blijft nog wel als adviseur betrokken bij de Deutsche Messe.

Pörschmann was in 2010 overgestapt van IBM naar Deutsche Messe en kreeg op 1 april 2012 de verantwoordelijkheid over de CeBIT. Hij heeft dus alleen de leiding gehad over een editie, die van 2013. Zijn opvolger Frese heeft zich een aantal jaren beziggehouden met de organisatie van de Hannover Messe, de grote industriebeurs die elk jaar in april op de beursgrond in Hannover wordt gehouden.  

Het conflict tussen Pörschmann en raad van toezicht van Deutsche Messe betreft de nieuwbouw van Messehalle 19/20. De raad zag zich geconfronteerd met oplopende kostencalculaties. Voor de nieuwbouw was in eerste instantie veertig miljoen euro gereserveerd maar de plannen zijn inmiddels gebudgetteerd op maximaal 58 miljoen euro. Rond de jaarwisseling 2014/2015 moet de nieuwe, multifunctionele hal er staan. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-10T11:17:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.