Zyxel koopt R&D-onderdeel Sphairon

Overname

Leverancier van oplossingen voor breedbandtoegang Zyxel Communications neemt het onderzoeks- en ontwikkelonderdeel (r&d) van leverancier van netwerkoplossingen Sphairon over. In maart 2013 heeft Sphairon uitstel van betaling aangevraagd waarna een koper werd gezocht. Hierop heeft Zyxel Sphairon’s research & development en de operationele afdelingen in het Duitse Bautzen overgenomen. Het bedrijf heet voortaan Sphairon GmbH (a Zyxel Company) en blijft, met volledige support van Zyxel, alle klanten zijn producten en diensten leveren.

Het Duitse Sphairon ontwikkelt en vervaardigt customer-premises equipment (cpe) en enterprise netwerkoplossingen voor service providers. Sphairon levert zijn netwerkoplossingen aan grote klanten, zoals Deutsche Telekom, Vodafone en Telefonica. De vestiging van Sphairon in Bautzen speelt een sleutelrol voor Zyxel Communications teneinde service providers in Duitsland, Oostenrijk en andere Europese markten van producten te voorzien.

‘Sphairon heeft een uitstekende reputatie op het gebied van productontwikkeling, innovatie en productie’, meent Karsten Gewecke, vice president service provider sales Europe van Zyxel. ‘Door de overname krijgt Zyxel een sterkere positie in de Europese cpe- en mkb-markt. Hierdoor kunnen we nu sneller producten ontwikkelen en leveren waar service providers behoefte aan hebben.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-13T13:12:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.