Infotheek regelt hardwaredonatie via IT4Kids

Hardwareleverancier en it-dienstverlener Infotheek heeft de stichting IT4Kids opgericht. Deze stichting maakt het voor bedrijven mogelijk om de waarde van oude it-hardware te doneren aan een goed doel. IT4Kids steunt primair goede doelen die zich inzetten voor kinderen en/of sport.

Infotheek-ceo Jordy Kool en managing partner Duco van Leenen liepen al langer rond met het idee om een stichting zoals IT4Kids op te zetten. Er liggen verschillende redenen ten grondslag aan de oprichting van IT4Kids. ‘Van Leenen en ik dragen goede doelen die zich inzetten voor kinderen en sport een warm hart toe’, zegt Jordy Kool over dit nieuwe initiatief van Infotheek. ‘Persoonlijk steunen we deze goede doelen al, maar we wilden het graag groter aanpakken. Bovendien merken we dat onze klanten ook graag goede doelen steunen, maar dat de budgetten het steeds minder toelaten. Met IT4Kids kunnen bedrijven de opkoopwaarde van hun oude hardware doneren aan een goed doel.’

Goede doelen steunen

Dat diverse bedrijven en organisaties welwillend zijn om hardware te doneren via opkoop werd duidelijk door eerdere goede doelenacties van Infotheek, zoals tijdens Serious Request 2011. Infotheek zamelde destijds met klanten 12.500 euro in.

‘Met IT4Kids kunnen wij goede doelen structureel steunen’, vervolgt Kool. ‘De afgelopen maanden hebben we proefgedraaid en al meer dan elfduizend euro opgehaald. Dit bedrag hebben wij gedoneerd aan Fonds Gehandicaptensport, 538voorWarchild, PC4Kids en Arctic Venture. Samen met onze klanten, maar ook vanuit Infotheek, gaan we inzamelingsacties organiseren. Wij doneren bijvoorbeeld de hele maand mei vijf euro per Approved Selection-product aan IT4Kids. Het gehele bedrag zal gedoneerd worden aan diverse goede doelen.’

Goede doel kiezen

IT4Kids richt zich op bedrijven en organisaties die geen gebruik meer maken van hun oude hardware. Aan de hand van de wensen en eisen van het bedrijf maakt IT4Kids een gratis en vrijblijvende donatiescan van de opkoopwaarde van de oude hardware. De opkoopwaarde kan geheel of gedeeltelijk gedoneerd worden aan een goed doel naar keuze. IT4Kids steunt goede doelen die zich inzetten voor kinderen en/of sport. Indien een donateur zelf een ander goed doel in gedachten heeft, is dat ook mogelijk. De hardware die gedoneerd kan worden omvat computers, notebooks, servers, netwerkapparatuur, printers en monitoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-17T17:06:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.