ICTroom bouwt energiezuinig datacenter Ricoh

ICTroom

Leverancier van document management-oplossingen Ricoh Nederland heeft een nieuw hoofdkantoor betrokken in het Paleiskwartier in Den Bosch. Datacenterleverancier ICTroom ontwierp en bouwde een energie-efficiënte computerruimte met een uitzonderlijk lage PUE van 1,14. Daarnaast wordt er in de computerruimte gebruik gemaakt van warmte/koude-opslag.

Duurzaamheid is in het beleid van Ricoh een belangrijke pijler. Een computerruimte met een verantwoorde Power Usage Effectiveness (PUE) is daar onderdeel van. ICTroom heeft voor Ricoh Nederland een computerruimte met een extreem lage PUE van maar 1,14 ontworpen. Volgens ICTroom is dit een van de laagste waarden die in Nederland gerealiseerd is voor een kantooromgeving.

‘Onze nieuwe computerruimte past precies in wat Ricoh wil uitstralen’, meent Arjan Rops, senior project manager bij Ricoh. ‘Verantwoord ondernemen en efficiënt omgaan met energie zit in de genen van dit bedrijf. Wij willen iets aan de maatschappij en het milieu teruggeven.’

In 2013 heeft Ricoh Nederland een nieuw hoofdkantoor betrokken in het Bossche Paleiskwartier. Er werken ruim veertienhonderd medewerkers, onder meer aan opdrachten voor grote organisaties en multinationals.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En wederom een fake geval van MVO. Hoezo duurzaamheid een belangrijke pijler? Dikke neus, voor Ricoh is dit slechts een slimme marketingtruc. Iemand al gezien wat deze zgn. duurzame organisatie aan nieuwe kantoorruimte langs de A2 achterlaat?

Meneer Rops u verkoopt lullekul. Is er nu werkelijk niemand die hier op ingrijpt, of blijven we allemaal braaf en trouw aan de leiband van Corporate Nederland lopen? Met als resultaat dat het helemaal een grote klerezooi wordt in dit land.

Duurzaamheid kent een keten met verschillende schakels erin. Het begint bij de inkoopfase, gebruikfase en loopt door tot recycling van de betreffende object. Mooi om een datacenter duurzaam op te bouwen maar als de andere schakels in de keten niet duurzaam zijn (ingericht) dan heb je er niks aan.
Het is misschien een mooie marketing voor ICTroom maar dat zegt niks over het duurzaamheidsbleid van Ricoh, vind ik!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-21T11:07:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.