Blencom ICT Solutions bereidt doorstart voor

De failliete ict-dienstverlener Blencom ICT Solutions uit Assen maakt zo goed als zeker een doorstart. Dat zegt woordvoerder Jan Hummel. Er hebben zich volgens hem genoeg serieuze kandidaten gemeld om de boedel en de klantenkring over te nemen. Of er ook nog Blencom-medewerkers over gaan is nog niet bekend. Het Drentse bedrijf kwam in de problemen door klanten die door de crisis nieuwe orders uitstelden of hun rekeningen niet op tijd betaalden.

Blencom leverde klanten uit het midden- en kleinbedrijf hardware en software, ip-oplossingen, dataverbindingen en diensten als infrastructuur- en netwerkbeheer. Ook detacheerde het bedrijf consultants. Blencom was partner van Cisco, OneXs, KPN, Lenovo, HP, Fujitsu en IBM. Er werkten een man of twintig bij de Assense automatiseerder. In 2012 werd PCX Computers overgenomen en in 2010 Nova IT. Blencom was sponsor van eerstedivisieclub FC Emmen.

Oprichter/directeur Richard Giezen was aan het begin van 2013 nog optimistisch, maar het tij keerde al snel met klanten die orders uitstelden en wanbetalers. Het bedrijf ging op 4 juni bankroet. Zegsman Jan Hummel zegt de doorstart er zeker komt. Hij verwacht dat de curator Sluyter een dezer dagen een overeenkomst sluit met een van de geïnteresseerde kopers die zich hebben gemeld.   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-06T22:31:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.