Oud-eigenaar PCX start door met Blencom ICT

Hermen Hoorn, oprichter van het vorig jaar aan Blencom ICT Solutions verkochte PCX Computers, heeft Blencom en PCX uit faillissement teruggekocht. Het overgrote deel van het personeel kan bij de doorstart terecht. Voor klanten van Blencom verandert er niets. Richard Giesen, oprichter van Blencom, keert niet terug bij de ict-dienstverlener.

Blencom ICT Solutions werd afgelopen 4 juni failliet verklaard. Het Drentse bedrijf kwam in de problemen door klanten die door de crisis nieuwe orders uitstelden of hun rekeningen niet op tijd betaalden. Binnen drie dagen heeft curator Sluyter een doorstart kunnen regelen met Hermen Hoorn, oprichter van PCX Computers. Hij wordt algemeen directeur; Jan Hummel operationeel directeur. Hummel stelt dat er voor zijn klanten niets verandert; zij houden dezelfde dienstverlening, onder dezelfde voorwaarden. Er zijn volgens hem ook geen klanten weggelopen nadat het faillissement was uitgesproken.

Blencom levert klanten uit het midden- en kleinbedrijf hardware en software, ip-oplossingen, dataverbindingen en diensten als infrastructuur- en netwerkbeheer. Ook detacheert het bedrijf consultants. Blencom was partner van Cisco, OneXs, KPN, Lenovo, HP, Fujitsu en IBM. Er werkten zo'n twintig man bij de Assense automatiseerder.

In 2012 werd PCX Computers overgenomen, een ict-dienstverlener voor de kleinzakelijke en consumentenmarkt. Het vijftienjaar oude bedrijf is na de overname onder eigen actief gebleven en is in hetzelfde pand gevestigd als Blencom. PCX heeft daar een winkel voor het onderhoud en de reparatie van computers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tja, hij ziet er nog geld in te verdienen blijkbaar, ik geloof nooit dat het nog wat wordt met PCX. Teveel oude/dode lijken...

PCX was en is een goede computerzaak maar ze hadden never nooit met Blencom in zee moeten gaan ..gewoon op oude locatie blijven zitten was feitelijk het beste ..maar ja men moest zo nodig groter ..
Maar zo als blijkt is groter niet altijd beter.
De beste oplossing ..blencom afstoten en gewoon als oudsher als PCX computers verder want dat Blencom ict draait jullie straks weer de nek om..

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-07T15:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.