BAS Group aast op kwakkelende iCentre Group

Dit artikel delen:

De rechtbank van Haarlem heeft Nederlands grootste Apple Premium-reseller iCentre Group uitstel van betaling verleend. Het bedrijf is in slecht weer terecht gekomen doordat er financiële problemen zijn ontstaan door de onverwacht snel teruglopende verkopen als gevolg van de stagnatie in de consumentenverkopen in ons land. Om een doorstart te realiseren wordt er met BAS Group onderhandeld over een overname. Dit is de grootste elektronicaretailer van ons land met 190 winkels van Dixons en MyCom.

iCentre heeft 34 vestigingen in Nederland. De gemiddelde omzet per vestiging lag in de eerste vijf maanden van 2013 substantieel lager dan in dezelfde periode een jaar eerder. De negatieve ontwikkeling is verder versterkt door de toegenomen concurrentie, verbreding van de distributie en structureel dalende marges op de verkopen. Deze factoren tezamen hebben er toe geleid dat de financiële positie van iCentre in de laatste kwartalen in snel tempo is verslechterd.

Geen andere keuze

De directie heeft de afgelopen weken en maanden overleg gevoerd met diverse stakeholders om een oplossing te vinden voor de snel oplopende verliezen van iCentre Group. Uiteindelijk hebben zij geen oplossing kunnen bieden voor de nijpende financiële positie van de holding. Vanwege de dreiging niet meer aan de financiële verplichtingen te kunnen voldoen, restte de directie en raad van commissarissen van iCentre geen andere keuze dan de surseance van betaling aan te vragen.

De Rechtbank Haarlem heeft mr R. Mulder van het Haarlemse advocatenkantoor Pot Jonker aangesteld tot bewindvoerder. De directie van iCentre bekijkt in overleg met hem of, en in welke vorm, de activiteiten van iCentre gecontinueerd kunnen worden. De onderhandelingen met BAS Group maken daar onderdeel vanuit. Tijdens de voorlopige surseance van betaling van de holding blijven de vestigingen en de webshop van iCentre open voor het publiek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dus twee maanden terug gooi je er 250 man personeel uit om te bezuinigen en nu onderhandelingen voeren om een overname te doen?

Die meneer S. Bakker toch...

Uit het artikel: onverwacht snel teruglopende verkopen, generiek wel, maar niet voor de Apple-producten, dus de motivatie is vrij 'apart'.

Ik denk dat het alleen voeren van Apple-producten een beetje geweest is.

Klanten willen keuzemogelijkheden en het voeren van één smaak biedt dit natuurlijk niet. Tevens is de monopolie van Apple al enige tijd aan het wankelen.

Steeds meer winkels worden halve afhaalpunten voor online aankopen. Het zegt al genoeg al je een uitverkoopbak in de Media Markt vol met 'oude' iPods ziet liggen in plaats van netjes gespiegeld op een schap.

@Ruud,

Ik denk dat degene die een Mac wil, wel weet wat hij wil en daar niet voor naar de winkel gaat, maar die gewoon online besteld. Kortom waarom naar de winkel als je het thuis allemaal op je scherm ziet en de volgende dag al geleverd kan krijgen is niet meer zo van deze tijd.

Get niche, get big or get out... what's it going to be...

De Bas Group heeft Mycom en Dixons al, dat zijn ook outlets voor Apple. Verder zie je dat sommige Apple-producten exclusief worden gedistribueerd, dus alleen via telecomproviders, sim only-toestellen zijn bijna nergens te koop.

De Bas Group kiest voor big, ik denk de enige optie, inkoopdruk bij Apple en regulering van de kanalen.
iCentre heeft in november 2012 nog de iAmstores gekocht en er zat halverwege 2012 nog een zeepgeurtje aan van Bob Ultee met zijn Sabon... Ik denk dat het management niet zo goed op de winkeltjes heeft gepast...

De markt is nooit de schuldige. Ken iCentre verder niet, maar volg alles wat met Apple te maken heeft, vandaar.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-10T15:49:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.