Stel je datacentervraag en win een iPad Mini

‘Datacenter is ideaal voor pay-per-use model’

Pay per use

Met de komst van de cloud is ook de rol van het datacenter aan het veranderen. In plaats van het verhuren van opslagcapaciteit worden er steeds vaker applicaties vanuit het rekencentrum aangeboden. Hierdoor verandert ook het verdienmodel. Pay-per-use lijkt hierbij de meest ideale afrekenmanier. Computable en datacenterdienstverlener Equinix ontvangen hierover graag vragen van lezers.

Hoe ziet het afrekenmodel bij pay-per-use eruit? Waar ligt het omslagpunt om voor een softwareabonnement te kiezen? Hoe is de rolverdeling tussen softwareleverancier, datacenterleverancier en klant bij pay-per-use? Het zijn slechts enkele vragen die spelen bij de keuze voor software als een dienst. Equinix en Computable proberen er via een speciale kennissessie ‘Equinix geeft antwoord’ via Twitter achter te komen wat er van een datacenter op het vlak van pay-per-use verwacht wordt en welke vragen er over dit onderwerp spelen. Zij roepen lezers van Computable op om deel te nemen aan deze sessie en om vragen in te dienen over het onderwerp ‘pay-per-use applicaties’.

Datacenterperspectief

Beide partijen gaan graag in op vragen over het pay-per-use model. Naast de financiële aspecten mogen er uiteraard ook vragen gesteld worden over het beheer en functionaliteiten. Equinix zal vragen van Computable-lezers beantwoorden vanuit datacenterperspectief. Vragen kunnen worden ingediend via Twitter.

Twitter-gebruikers moeten eerst Equinix op Twitter volgen (@EquinixNL) en kunnen vervolgens aan @EquinixNL alle vragen stellen binnen het thema, met de hashtag #EQGA. Equinix-medewerkers Derek Jager, Denis Dincic en Seth ten Pas zitten klaar om alle vragen te beantwoorden

iPad mini

Equinix en Computable willen met de Twitter-actie zoveel mogelijk relevante datacentervragen verzamelen en beantwoorden. Om lezers te stimuleren ook een vraag in te dienen, beloont Equinix iedere werkdag de allerbeste, relevante vraag met een iPad mini, het kleine tablet van hardwareleverancier Apple. In totaal worden er in de week van 10 tot en met 16 juni dus vijf iPad mini’s weggegeven. Een vraag kan tot 0.00 uur worden ingediend voor het winnen van een iPad mini. Vragen die na dit tijdstip worden ingediend, worden na afloop van de Twitter-sessie door Equinix beantwoord.

De redactie verzamelt alle reacties en gestelde vragen en ontvangt zoveel mogelijk antwoorden van Equinix. Deze worden gebundeld en gebruikt om een redactioneel artikel over te schrijven. Hierin komt aan bod wat de mogelijkheden van datacenters zijn en waar de grote pluspunten voor organisaties zitten.

Opstellen Twitter-bericht

Bezoekers van Computable.nl kunnen tijdens de Twitter-week vragen stellen aan medewerkers van Equinix. Dit gaat dus alleen via Twitter. In een Twitter-bericht wordt de volgende informatie vermeld: @EquinixNL #EQGA. Bezoekers moeten Equinix op Twitter volgen.

Overige subthema’s

Vandaag wordt het subthema ‘pay-per-use applicaties’ behandeld. Eerder kwamen ‘private vs. publieke cloud’ en ‘hybride cloud’ aan bod en de komende dagen volgen nog de datacenterthema’s on-premises applicaties in het datacenter en de emotionele aspecten die spelen rondom de controle bij de keuze voor een datacenter. Mocht je over deze subthema’s al vragen willen stellen, dan kun je daarvoor op Twitter de hashtag #EQGA gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Met andere woorden kies je voor het exploitatiemodel of voor het investeringsmodel. Dat is een kwestie van goed weten wat je de komende jaren gaat doen en dan doorrekenen.

Maarten, spot on.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-12T08:01:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.