HDS opent Europees distributiecentrum in Zaltbommel

Europees distributiecentrum van HDS aan de Heksekamp 31 in Zaltbommel

HDS opent Europees distributiecentrum in Zaltbommel Hitachi Data Systems (HDS) opent vandaag een nieuw Europees distributiecentrum in Zaltbommel. Vanuit deze locatie distribueert de leverancier van opslagsystemen en datacenterproducten dagelijks verschillende oplossingen door heel Europa, zoals Hitachi Unified Storage VM, Hitachi Content Platform en Hitachi Virtual Storage Platform. Met een oppervlakte van 22.000 vierkante meter is het nieuwe, duurzaam ingerichte distributiecentrum bijna tweeënhalf keer zo groot als het oude pand in Waardenburg.

Het nieuwe gebouw wordt officieel geopend door Jack Domme, topman van Hitachi Data Systems (HDS), de burgemeester van Zaltbommel Albert van den Bosch en Guido Landheer, directeur Topsectoren en Industriebeleid (TOP) bij het ministerie van Economische Zaken.

Het nieuwe distributiecentrum is duurzaam ingericht. Zo omvat het centrum het volgens HDS grootste ongesubsidieerde zonnepanelenproject in Europa, met 6200 zonnepanelen (17.000 vierkante meter) op het dak die een capaciteit hebben van 1,4 megawatt.

Hitachi Data Systems telt wereldwijd zo'n zesduizend werknemers en is actief in ruim honderd landen en regio's. Het ict-bedrijf is onderdeel van het Japanse electronicaconcern Hitachi (omzet 96,1 miljard dollar, 326.000 werknemers).

Groei

HDS noemt de opening van het nieuwe distributiecentrum tekenend voor de groei die het bedrijf de afgelopen twintig jaar in Europa heeft doorgemaakt. Nederland vormt daarin een belangrijke Europese schakel. Er is plaats voor zo'n 130 medewerkers in het nieuwe distributiecentrum en het kantoor biedt de mogelijkheid om klanten en partners te ontvangen. Naast ruimte voor extra producten die gedistribueerd kunnen worden in de regio, is er ook een testruimte waar HDS gepersonaliseerde opslagmodellen kan ontwikkelen om ze vervolgens in Europa te verspreiden. Voorheen werden deze taken uitgevoerd door het HDS-distributiecentrum in de VS, maar HDS verwacht via de locatie in Zaltbommel de distributie in Europa te kunnen verbeteren.

'We zijn uit ons oude distributiecentrum gegroeid', aldus Frans van Rijn, executive vicepresident global supply chain bij Hitachi Data Systems. 'We zijn al een aantal jaren bezig met het ontwerp van dit gebouw, dat binnen de omgeving past, aangepast kan worden aan onze groei.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-20T12:15:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.