Elektronicaketen wil meer winkels openen

BAS Group neemt iCentre definitief over

Dit artikel delen:
Overname

Elektronicaconcern BAS Group heeft woensdagavond 19 juni 2013 een definitief akkoord bereikt over de overname en doorstart van vooralsnog 25 iCentre-winkels. BAS Group en de overige betrokken partijen zijn het eens geworden over de wederzijdse wensen en verplichtingen. Ook de Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft zijn definitieve goedkeuring aan de overname gegeven. BAS Group sluit niet uit dat er meer winkels dan de 25 reeds bekende winkels open zullen gaan.

Vandaag, donderdag 20 juni 2013, gaan er dus weer 25 iCentre-winkels open. Dit betekent dat er bij negen winkels de deuren gesloten blijven. Dit betekent echter niet dat deze deuren definitief dicht blijven. BAS Group wil graag de ‘shops in shops’ ook weer openen, maar enkele warenhuizen die verantwoordelijk zijn voor de huisvesting hebben daarover nog hun bedenkingen. Ook overweegt BAS Group één filiaal dat vandaag gesloten blijft, alsnog te openen. Welk filiaal dit betreft wilde de woordvoerder niet zeggen. Wel zei hij dat ook de kans bestaat dat er één of twee van de 25 iCentre-winkels die vandaag weer open gaan alsnog hun deuren moeten sluiten. ‘Maandag werd iCentre failliet verklaard en op donderdag gaan we al weer open. In die 3,5 dag moet je moeilijke beslissingen nemen, waarop je soms nog een beetje moet bijsturen.’

Werkgelegenheid behouden

Om definitief tot een overname te komen wilde BAS Group zekerheden hebben voor alle iCentre-klanten. Er was Steven Bakker, ceo van de BAS Group, veel aan gelegen dat er geen enkele consument gedupeerd zou achterblijven als gevolg van het faillissement. Dit is gelukt. ‘Al met al een heel mooi resultaat’, stelt Bakker tevreden. ‘De meeste winkels gaan alweer open. Er is een groot stuk werkgelegenheid behouden en er blijven geen gedupeerde consumenten achter. Bovendien krijgen wij er een aantal hele leuke nieuwe collega’s bij en hebben we 25 van de mooiste winkels van Nederland aan ons bedrijf mogen toevoegen.’ Consumenten met vooruitbetaalde bestellingen zullen voor eind volgende week benaderd worden door de BAS Group om de uitlevering van de bestellingen te regelen.

Vooralsnog kost het faillissement en de doorstart van iCentre honderd banen. Driehonderd medewerkers krijgen een baan in de BAS Group aangeboden. De BAS Group, eigenaar van onder andere MyCom en Dixons, verstevigt hiermee zijn positie in de consumentenelektronicamarkt en heeft een rotsvast vertrouwen in de doorstart. ‘De medewerkers met hun specifieke commerciële en technische kennis zijn enorm waardevol’, meent Bakker. ‘Ook de sterke naam van iCentre, de bijbehorende expertise van Apple-producten en het Apple-ecosysteem zijn zeer welkome aanvullingen voor de BAS Group. Daarnaast zijn we heel blij dat we in deze tijd een belangrijk deel van de werkgelegenheid in retail kunnen behouden en de klanten van iCentre kunnen blijven bedienen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-20T09:35:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.