Entropia, KPN en Motorola bouwen Tetra-netwerk

Meldkamer

KPN Critical Communications en Motorola hebben overeenstemming bereikt met Entropia Digital over het leveren, installeren en onderhouden van een landelijk Tetra-radionetwerk in Nederland. Tetra staat voor Terrestrial Trunked Radio. Het netwerk zal bestaan uit Motorola hard- en software op basis van zijn laatste ip-technologie, Dimetra 8.2. De partijen zijn een contract met elkaar aangegaan voor de duur van tien jaar.

Entropia Digital zal in Nederland het bedrijfsleven, mede op basis van een abonnementenstructuur gebaseerd op all-in flat fee tarieven, flexibele radiocommunicatiediensten aanbieden. Dit voor zowel spraak- als datacommunicatie bestemd voor de zakelijke markt, zoals het openbaar vervoer, nutsbedrijven, ziekenhuizen, haven en industrie, transport, (petro-)chemie, evenementen en beveiliging.

Tegen eind 2013 moeten alle redundante switchen, met inbegrip van de eerste honderd masten, (om)gebouwd zijn. In de eerste helft van 2014 komen er nog eens honderd masten bij. Het oude Dimetra 5.2 Tetra-netwerk wordt integraal vervangen door het nieuwe Dimetra 8.2-netwerk. Entropia levert de breedband ip-koppelingen naar centrale meldkamers aan. De meldkamer Combus van Entropia wordt in het nieuwe netwerk geïntegreerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-27T08:17:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.