Guus Hiddink opent nieuw kantoor LeaseWeb

Guus Hiddink

Guus Hiddink

Voetbalcoach Guus Hiddink, internationaal bekend als bondscoach van Rusland, Zuid-Korea en Nederland en als trainer van onder andere PSV, Valencia en Chelsea, zal op vrijdag 5 juli 2013 de officiële opening verrichten van het nieuwe kantoorgebouw van LeaseWeb. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf is afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste hostingproviders ter wereld met meer dan zestigduizend servers in beheer. De organisatie van LeaseWeb verhuist daarmee van Haarlem naar Amsterdam.

Het nieuwe kantoor van LeaseWeb is gevestigd op een van de internetknooppunten in de wereld, in Amsterdam Zuid-Oost, aan de Luttenbergweg 8 op zichtlocatie aan de A9. In Amsterdam Zuid-Oost komen de kabels van alle belangrijke telecomcarriers uit de grond, waaronder die van Colt, Cogent, Abovenet, Level3 en vele andere telecombedrijven. Het vorige kantoor van LeaseWeb in Haarlem was te klein geworden.

Verschillende datacenters

Het nieuwe kantoorgebouw van LeaseWeb werd voorheen door ING gebruikt en is de afgelopen maanden ingrijpend gerenoveerd en volledig opnieuw ingericht. Eigenaar van het gebouw is Rijkswaterstaat. De 6700 vierkante meter kantooroppervlakte zullen door LeaseWeb worden gebruikt om de verdere internationale expansie van het bedrijf te faciliteren.

LeaseWeb heeft in Amsterdam Zuid-Oost al verschillende datacenters in gebruik, waar een deel van de servers is onderbracht waarop LeaseWeb zijn verschillende soorten hostingservices levert, zoals cloud servers, dedicated servers, virtual servers en hybride maatwerk hostingoplossingen. Behalve in Nederland heeft LeaseWeb ook dochterondernemingen in de Verenigde Staten (Manassas) en Duitsland (Frankfurt), plus een verkoopkantoor in het Verenigd Koninkrijk (Londen).

Guus Hiddink

Nieuwe kantoor LeaseWeb in Amsterdam Zuid-Oost

Nieuwe kantoor LeaseWeb in Amsterdam Zuid-Oost

Guus Hiddink is aangetrokken om de officiële opening van het nieuwe kantoorgebouw te verrichten, omdat er belangrijke overeenkomsten zijn tussen het internationale carrièrepad van Hiddink en de ontwikkeling van LeaseWeb als merk in de wereldwijde hostingindustrie. ‘Guus Hiddink heeft met zijn voetbalsuccessen aangetoond dat wij in Nederland in staat zijn om internationaal grootse dingen neer te zetten’, zegt Con Zwinkels, managing director van LeaseWeb. ‘Ook als het betekent dat je in een sterk competitief concurrentieveld moet opereren. De hostingindustrie is bij uitstek een markt waarin de concurrentie hevig is, zeker internationaal.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-28T15:26:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.