Vodafone verbindt 170 locaties Connexxion

Connexxion bus openbaar vervoer

Vervoerbedrijf Connexxion heeft voor Vodafone gekozen als leverancier van een besloten breedbandnetwerk. De twee partijen hebben daarvoor een overeenkomst getekend voor de komende vijf jaar. De telecomaanbieder verbindt alle honderdzeventig locaties van het vervoerbedrijf met elkaar via een volledig door Vodafone beheerde ip vpn-verbinding. Onderdeel van de levering is het gebruik van de service navigator, een online portal dat Connexxion realtime inzicht geeft in de status van het netwerk en de verbindingen.

Dankzij het ip vpn-netwerk, dat losstaat van het openbare internet, hebben de medewerkers van Connexxion onafhankelijk van plaats en tijd toegang tot bedrijfsinformatie en -applicaties. Het vervoerbedrijf gebruikt de verbindingen onder meer voor het doorsturen van de chipkaarttransacties uit de voertuigen naar de centrale systemen in de twee datacenters. Ook het doorsturen van realtime camerabeelden vanuit de voertuigen gebeurt via het ip vpn-netwerk. Naast het ip vpn-netwerk levert Vodafone ook de dubbel uitgevoerde, centrale internetverbinding.

Service navigator

Met de service navigator, een persoonlijk webportal voor de klant, heeft de it-beheerder van het bedrijf realtime inzicht in de status van het bedrijfsnetwerk. Zo biedt de portal een overzicht van wijzigingen en storingen, worden netwerkincidenten na het aanmaken van een ticket automatisch gemeld aan de helpdesk van Vodafone en kunnen klanten zelf de status van een melding bijhouden. Zij zien daarbij dezelfde details als de medewerkers van de Vodafone-helpdesk. Via de portal zijn ook rapportages van het datagebruik beschikbaar.

‘Onze belangrijkste eis aan het netwerk is beschikbaarheid’, zegt Rudy Selles, manager it operations bij Connexxion. ‘Als de applicaties niet beschikbaar zijn voor de medewerkers op de regiecentrales en kantoren, kan dat direct impact hebben op de dienstverlening van Connexxion. Vodafone biedt netwerkverbindingen met de nieuwste technologie die het beste aan die eis voldoen. De gebruiksvriendelijke service navigator die Vodafone biedt, was ook een belangrijke reden om voor hen te kiezen. Die zorgt ervoor dat we met één blik op het scherm de actuele status in het netwerk van onze honderdzeventig locaties kunnen zien en zo nodig direct kunnen bijsturen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-08T10:45:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.