Colt breidt datacentercapaciteit uit

Leverancier van datacenterdiensten Colt breidt zijn datacentercapaciteit in Roosendaal uit met duizend vierkante meter en een vermogen van 1,65 Megawatt. Door de modulaire opbouw van Colt’s zogeheten ftec-datacenter kan de extra capaciteit eind september 2013 in gebruik worden genomen. De uitbreiding volgt op de eerste implementatie van 3,3 Megawatt eerder dit jaar.

Het datacenter in Roosendaal is een belangrijke hub voor Colt’s low latency-netwerk in Nederland en België. De extra capaciteit wordt ingezet voor de groeiende colocatiemarkt in de regio. De capaciteit zal de komende jaren verder groeien, stelt adjunct-directeur Adriaan Oosthoek van Colt Data Centre Services: ‘In de komende jaren willen we de faciliteit verder uitbreiden tot een capaciteit van tienduizend vierkante meter.'

Het datacenter heeft een Power Usage Effectiveness (PUE) van 1,21, mogelijk doordat een groot deel van het jaar gebruik wordt gemaakt van koeling met buitenlucht. Een 32MVA-stroomaansluiting zorgt voor de schaalbare elektriciteitstoevoer.

Modules

De modules voor uitbreiding van het datacenter worden gebouwd in de fabriek van Colt in Noord-Engeland. Daarna wordt het datacenter naar Nederland verscheept, ter plaatse in elkaar gezet en in het vierde kwartaal van dit jaar in bedrijf genomen. Dankzij deze benadering beschikt Colt over de flexibiliteit om het datacenter stapsgewijs verder uit te breiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-09T11:13:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.