Ray Ozzie duikt op in directieraad HP

De voormalig technisch directeur van Microsoft Ray Ozzie is benoemt in de directieraad van de Amerikaanse ict-leverancier HP. Naast hem zijn ook de voormalige ceo van kabelaar Liberty Media Dob Bennett en ex-McDonald’s-topman Jim Skinner aangesteld.

Ozzie maakte furore in de software-industrie als bedenker van Lotus Notes, groupwaresoftware die in de jaren negentig opkwam en uiteindelijk werd gekocht door IBM. Met zijn nieuwe onderneming Groove Networks kwam Ozzie in 2005 via een overname in het management van Microsoft terecht.

Ozzie werd in 2006 getipt als nieuwe topman van Microsoft toen Bill Gates zijn vertrek aankondigde. Hij werd echter gepasseerd door Steve Ballmer. Ozzie verliet Microsoft met stille trom in 2010. De afgelopen jaren heeft hij leiding gegeven aan zijn nieuwe start-up Talko, dat zich bezighoudt met cloud computing.

De benoeming van Ozzie en andere Amerikaanse ex-topmannen moet de onderneming nieuw elan geven. Het bedrijf wordt geleid door de voormalige topvrouw Meg Whitman van eBay. De onderneming heeft aangekondigd wereldwijd 29.000 banen te schrappen om 3,5 miljard dollar te besparen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

HP gaat steeds meer richting Microsoft en Microsoft richting HP qua portfolio. HP meer software en services en MS meer devices en services. Zouden deze partijen wellicht ooit een relatie aan gaan a la een huwelijk?

Qua markt bewerking, benaderingen en portfolio zou dit niet eens zo heel vreemd zijn.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-18T11:55:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.