Detron levert spullenboel via Centralpoint

Brian Speelman en Ronald Knoop

Centralpoint-ceo Brian Speelman (links) en Detron-ceo Ronald Knoop

De ict-dienstverlener Detron ICT & Telecom Groep en online ict-leverancier Centralpoint.nl gaan per 1 augustus 2013 samenwerken voor de levering van volumeproducten, zoals desktops, notebooks, printers, accessoires en randapparatuur. De samenwerking loopt via Centralpoint-dochter CP High Volume.

Detron gaat zijn klanten de volumeproducten van Centralpoint aanbieden, terwijl Centralpoint zijn klanten via Detron dienstverlening zal aanbieden, als onderhoud, beheer en consultancy. De samenwerking biedt een breder assortiment, online bestelmogelijkheden en een grotere beschikbaarheid van ict-producten voor klanten, zegt Detron-directeur Ronald Knoop. ‘Gezamenlijk bieden we niet alleen alle ict-hardware en -software, maar ook alle producten en diensten op het gebied van ict.’

Klanten van beide bedrijven komen uit het midden-, klein- en grootbedrijf. Centralpoint-oprichter en -ceo Brian Speelman wijst op het grote assortiment van zijn onderneming. ‘Ons assortiment is veel uitgebreider dan dat van Detron.’

Detron kocht in augustus 2012  de zakelijke online hardwareshop Megasellers in Houten, dat binnen de samenwerking beheerd zal worden door Centralpoint. De overname was geen aanleiding voor de deal, stelt Detron-directeur Knoop. 'Ik ken Centralpoint al uit mijn tijd bij Compaq en HP, het is altijd een gewaardeerd contact geweest.' Hoe de samenwerking met Centralpoint precies in elkaar zit, wil hij niet verder toelichten.

ICT Services Guide

Detron ICT & Telecom Groep beheert de ict- en telefonieomgeving voor zijn klanten en is met een jaaromzet van circa honderdvijftig miljoen euro in 2012 en zo'n 550 medewerkers één van de grootste niet-beursgenoteerde ict-dienstverleners van Nederland. Detron bezet in de top veertig van grootste ict-dienstverleners de 22e plaats, zo blijkt uit de Computable  ICT Services Guide 2013.

Centralpoint.nl is een online aanbieder van computer- en ict-producten en biedt bedrijven, overheid en non-profit organisaties meer dan zeshonderdduizend artikelen van ruim drieduizend merkfabrikanten. Met een omzet van zestig miljoen euro is Centralpoint.nl sinds 2001 marktleider in de online verkoop van notebooks, tablets, desktop, servers, monitoren, software, accessoires, mobiele telefonie, printers, netwerkproducten, een breed assortiment kantoorartikelen en alle mogelijke reserveonderdelen van ict-producten. Greenfield Capital Partners in Naarden is sinds december 2011 aandeelhouder van Centralpoint.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een boel spullen, soit.
Maar 'spullenboel'?

Interessante combi. Maar dat riekt ook deels naar kannibalisatie. Kender Thyssen, nu onderdeel van detron doet dit volgens mij ook.

Dat je het spullenboel noemt wil toch niet zeggen dat het tinnef of snuffelhandel van de eerste de beste zwijntjesjager is? Zo achenebbisj klinkt me dat niet in die oren. Vraag me af of er nog wat te pingelen valt bij die nieuwe toko zodat je de hele mikmak voor een habbekrats kunt inslaan, dan zijn ze zo los.

Jammer dat met deze werkwijze vele mensen bij Detron hun baan verliezen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-19T09:59:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.