Microsoft schrijft af op Surface-tablets

Microsoft Surface tablet

De Amerikaanse soft- en hardwareleverancier Microsoft schrijft negenhonderdmiljoen euro af op de voorraden van de Surface RT tablet. Dat blijkt uit de cijfers over het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2012/2013 die op 18 juni 2013 zijn gepubliceerd.

De bekendmaking volgt enkele dagen na de aankondiging dat de winkelprijs van de Surface RT met honderdvijftig dollar wordt verlaagd. In een toelichting op de afwaardering van de productvoorraad stelde financieel directeur Amy Hood dat de prijsverlaging ‘de verkoop zal stimuleren, waardoor wij een betere basis krijgen voor succes’.

Volgens schattingen van Microsoft-watchers zijn er van de Surface sinds de introductie een jaar geleden wereldwijd één miljoen exemplaren verkocht. Het zou daarbij gaan om 260.000 exemplaren van de Surface RT en 740.000 exemplaren van de Surface Pro, die een volwaardige versie van het besturingssysteem Windows 8 kan draaien.

Daarmee zou Microsoft een aandeel hebben in de tabletmarkt van zo’n 2 procent. De grootste platformen zijn die van Apple - met zijn populaire iPad - en die voor het Google-besturingssysteem Android, met leveranciers als Samsung en Acer.

Gebroken boekjaar

De omzet van Microsoft steeg in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 10 procent tot 19,9 miljard dollar, bij een 5 procent lager bedrijfsresultaat van 6,1 miljard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is weer een bewijs dat de positionering van Windows 8 en met name van de kreupele RT versie niet zo goed doordacht is. Je kan ook zeggen dat RT op zo’n mooie ARM processor een brug te ver is voor de gemiddelde PC-, dus Windows gebruiker.
Microsoft laat nu de prijs zakken ver beneden die van Apple en dicht bij die van de betere Android 4.x tablets. Verder gaan ze bij Microsoft ook weer Apple (terug) bashen met onderlinge vergelijkingen, zoals over de USB aansluiting.

Overigens, wil je wat meer met zo’n Surface tablet kunnen doen - het is en blijft een tablet - dan moet je nog steeds flink investeren in toebehoren zoals een machine met Windows 8 Pro en een Touch Cover. Een laptop of hybride laptop is dan al gauw economischer en veel handiger.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-19T14:27:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.