CGI levert IT-beheer voor opladen Noorse auto’s

De ict-dienstverlener CGI (voorheen Logica) in Amstelveen levert de komende twee jaar de it-infrastructuur voor oplaadpunten van elektrische auto´s aan Grønn Kontakt, een bedrijf dat eigendom is van 21 Noorse energiebedrijven en netbeheerders.

Grønn Kontakt zal CGI’s backoffice-systeem gebruiken voor het beheer van haar laadpunten en mobiele betalingen. Na Nederland, Luxemburg, Duitsland en Zweden is Noorwegen het vijfde land dat deze in Nederland ontwikkelde it-oplossing voor elektrisch vervoer introduceert.

CGI ontwikkelde als eerste een infrastructuur voor oplaadpunten voor elektrische auto’s, ook wel Chargepoint Interactive Management Systems. Met dit systeem kunnen laadpunten beheerd en laadtransacties verwerkt en verrekend worden.

Doordat het systeem is gebaseerd op open standaarden, kunnen verschillende soorten laadpunten op het platform worden aangesloten. Klanten van verschillende aanbieders kunnen dan ook bij alle oplaadpunten - inclusief snelladers - reserveren, opladen en betalen.

e-laad.nl

In Nederland ondersteunt CGI met deze technologie meer dan 2500 laadpunten onder leiding van e-laad.nl een initiatief van de samenwerkende netbeheerders. Daarnaast levert CGI het systeem voor de uitrol van elektrische laadpunten aan het gemeentebedrijf Stadtwerke Düsseldorf, het Luxemburgse bedrijf Estonteco en het Zweedse Green Charge Project, waaraan 24 gemeentes en veertig bedrijven deelnemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-23T09:16:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.