BPSolutions levert bank IBM SAP Hana-cluster

BPSolutions heeft bij een Nederlandse retailbank het eerste IBM SAP Hana Disaster Recovery (DR)-cluster geïmplementeerd. Deze oplossing is Nederlands grootste SAP Hana-omgeving en is gebaseerd op een twin datacenter-oplossing waarbij schaalbaarheid, beschikbaarheid en continuïteit als noodzakelijke randvoorwaarden zijn ingevuld.

SAP Hana is het vlaggenschip van SAP op het gebied van high-performance databasetechnologie. Deze oplossing maakt het mogelijk om met standaardapplicaties van SAP een sterke verbetering van de performance te realiseren voor eindgebruikers, waarbij verwerking van grote hoeveelheden data met korte doorlooptijden één van de belangrijkste kenmerken is.

Project

‘Wij hebben als SAP-servicepartner en IBM Premier Business Partner, de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in kennis van SAP en SAP-appliances’, zegt Mark de Groot, algemeen directeur van BPSolutions. ‘Daarmee is een behoorlijk trackrecord opgebouwd van SAP-klanten die gebruikmaken van de infrastructuur- en softwareoplossingen van IBM voor SAP met een specialisatie op SAP BWA en SAP Hana.’

BPSolutions leverde voor dit project het conceptontwerp, de installatie en configuratie en heeft de technische projectleiding verzorgd. Het Disaster Recovery (DR)-cluster is gebaseerd op IBM hard- en softwaretechnologie en bestaat uit 28 IBM System x 3950-servers op basis van Linux en het uiterst schaalbare IBM General Parallel File System (GPFS).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-09T08:30:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.