Verizon verdubbelt capaciteit glasvezel met 200G

Verizon heeft het verdubbelen van de capaciteit over glasvezel door middel van 200G-technologie succesvol getest. De proef is uitgevoerd op Verizons ultra-lange-afstandsnetwerk tussen New York en Boston.

De proef, waarbij data over meer dan vierhonderd kilometer werd verstuurd, bewijst dat de spectrale efficiëntie van het netwerk te verdubbelen is en tegelijkertijd de kosten per bit te verminderen zijn in vergelijking met 100G-technologie. Dit is momenteel de snelste technologie binnen het netwerk van Verizon. 200G-technologie kan hierdoor uitkomst bieden bij de sterke groei van het dataverkeer, mede veroorzaakt door online video, LTE en cloudgebruik.

Tijdens de proef is gebruik gemaakt van dezelfde hardware die nu Verizon’s 100G ultra-lange-afstandsdataverkeer ondersteund. Daarnaast werd preproductiesoftware gebruikt om de Ciena Wavelogic3 coherent optical-processor te configureren. Door het gebruik van coherent optic-technologie is een minder sterk optisch signaal nodig en wordt de afstand verlengd waarover het signaal verstuurd kan worden zonder kwaliteitsverlies.

Technologie gevalideerd

De 200G-transmissietest werd meer dan een maand uitgevoerd op Verizon’s ultra-lange-afstand optisch systeem zonder impact te hebben op het live dataverkeer van klanten dat werd uitgevoerd op hetzelfde systeem. Hierdoor is de technologie gevalideerd in een operationeel netwerk.

‘Deze proef toont aan dat we de draagkracht van het dataverkeer van optische kanalen kunnen verdubbelen zonder wijzigingen aan te brengen in de onderliggende infrastructuur’, zeg Francois Locoh-Donou, senior vice president Global Product Group bij Ciena.

High bandwidth-technologie blijft zich snel ontwikkelen en heeft het afgelopen decennium aanzienlijke vooruitgang geboekt . Verizon is voorloper in de high bit rate-technologie en was de eerste wereldwijde aanbieder die 100G-technologie inzette op ultra-lange-afstandsroutes in 2009.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Uit het artikel (aug 2013): Verizon is voorloper in de high bit rate-technologie en was de eerste wereldwijde aanbieder die 100G-technologie inzette op ultra-lange-afstandsroutes in 2009 (!!).

Uit Computable (mei 2013): waaronder het Nederlandse Surfnet, kondigt aan de eerste intercontinentale verbindingen met een snelheid van 100 gigabits-per-seconde (Gbps)

Kennelijk is 100G al bekende technologie en is de markt er al sinds 2009 mee bezig....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-14T11:16:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.