Google integreert Google+ in Enterprise Apps

Vrouw tablet

Google werkt aan nieuwe functies van Google+ voor gebruikers van Google Apps for Business, Government of Education. Vanaf 15 augustus 2013 komen nieuwe zakelijke functies voor de Google+-app op Android beschikbaar. Ook komt de Google+ Domains API algemeen beschikbaar.

De app voor Android ondersteunt nu meerdere accounts, zodat gebruikers zowel op hun persoonlijk als zakelijk account kunnen inloggen en eenvoudig kunnen schakelen tussen accounts zoals mogelijk is bij andere apps zoals Gmail. Daarnaast kunnen gebruikers via de app besloten berichten aanmaken. Deze kunnen niet worden gedeeld buiten de organisatie, zodat interne gesprekken alleen zichtbaar zijn voor collega's.

Nieuwe domein labels helpen in zowel de mobiele apps als op het web bij het snel identificeren van profielen van collega's zodat gebruikers hen eenvoudig kunnen toevoegen en zo informatie kunnen delen met de juiste mensen.

Developers

Tijdens de developersconferentie Google I/O in mei 2013 kondigde Google een beperkte preview van de Google+ Domains API aan. Vanaf nu is de Google+ Domains API beschikbaar voor alle Google Apps-klanten. De API maakt het mogelijk voor klanten om Google+ te integreren in hun bestaande tools en processen. Daarnaast kunnen enterprise softwareleveranciers via hun producten toegang krijgen tot Google+.

De aanpassingen worden vanaf 15 augustus 2013 uitgerold naar Google Apps-klanten. Om over de nieuwe mobiele functies te beschikken, kunnen gebruikers de Google+ app downloaden in de Google Play Store.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-15T10:19:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.