NAF zoekt staaltjes van top-architectuur

Award

Het Nederlands Architectuur Forum heeft de inzending geopend voor projecten die willen meedingen naar de prestigieuze NAF-architectuurprijs 2013. De prijs wordt toegekend aan een individu, groep of organisatie die een bijzondere vakmatige prestatie heeft geleverd op architectuurgebied. Projecten kunnen worden ingezonden tot 14 oktober 2013. Een onafhankelijke jury kiest uit de inzendingen een winnaar.

De NAF-architectuurprijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Nationaal Architectuur Forum aan een individuele ict-professional, groep of organisatie die een bijzondere vakmatige prestatie heeft geleverd op architectuurgebied. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Landelijk Architectuur Congres. Nominaties voor de prijs kunnen worden gedaan bij het NAF-bestuur. Het is niet nodig om complete architectuurdocumenten in te zenden, een motivatie in de vorm van een korte presentatie op een of twee A4-tjes volstaat. De jury wint waar nodig extra informatie in. De aanmelding sluit op 14 oktober 2013, inzendingen worden vertrouwelijk behandeld.

De criteria die de jury bij de beoordeling van ingestuurde projecten hanteert zijn:
• dat wat de architectuur beschrijft is aantoonbaar en succesvol in gebruik,
• er is een duidelijke relatie tussen wat de architectuur uitbeeldt en wat er is gerealiseerd,
• het management is gedurende het proces actief betrokken geweest bij het opstellen en handhaven van de architectuur,
• het is duidelijk dat de architectuur voldoet aan eisen van de (eventueel toekomstige) gebruiker.

De prijs ging in 2012 naar de Gemeente Rotterdam voor de architectuur van zijn Basisregistraties & Gegevensmagazijn. Naast dit project waren architecturen genomineerd van de Kas Bank en het Shared Service Centre ICT (SSH-ICT), waarin een aantal Haagse ministeries het werkplekbeheer heeft ondergebracht. In 2011 won de Stichting Pensioenregister voor de architectuur van mijnpensioenoverzicht.nl. In 2010 ging de prijs naar het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie voor de Dienst Regelingen, in 2009 won het Indigo-programma van de Immigratie- en Naturalisatiedienst.

Jury

De zeskoppige jury van de NAF-architectuurprijs bestaat uit Jos van Hillegersberg (Universiteit Twente), Martin van den Berg (winnaar van de NAF-penning 2012 en als architect werkzaam in de financiële sector), Peter Hermans (Stedin), Raymond Slot (Hogeschool Utrecht en BiZZdesign), Paul Teeuwen (E.ON) en Johannes van Bentum (hoofdredacteur Computable). De NAF-architectuurprijs wordt uitgereikt tijdens het Landelijke Architectuur Congres, dat in 2013 wordt gehouden op 27 en 28 november in Nieuwegein.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-23T13:11:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.