VMworld 2013

‘VMware vCloud Hybrid Service ook in Europa’

VMworld 2013

Leverancier van cloud- en virtualisatieoplossingen VMware heeft tijdens VMworld in het Amerikaanse San-Francisco officieel vCloud Hybrid Service aangekondigd. In de Verenigde Staten draaide het bedrijf al een pilot met deze IaaS-oplossing en omdat dit beviel wordt in de VS de dienst als eerste op de markt gebracht. Volgens lokale VMware-vertegenwoordiging zal vCloud Hybrid Service volgend jaar ook in Europa beschikbaar zijn.

vCloud Hybrid Service is gebouwd op VMware vSphere en het helpt klanten om hun bestaande vaardigheden, tools, netwerken en beveiligingsmodellen in te zetten in zowel on-premises als off-premises omgevingen. Sinds 21 mei 2013 maken dertig Amerikaanse partners in een pilot gebruik van de dienst. Het helpt hen om hun applicaties in de cloud te brengen. De hybride clouddienst werkt op bestaande infrastructuren.

VMware vCloud Hybrid Service is vooralsnog alleen beschikbaar in de Verenigde Stagten, maar volgens Ton Hermes, senior systems engineer bij VMware Nederland, is dit een kwestie van tijd. ‘We rollen de dienst gefaseerd uit over de wereld. Ik verwacht dat we er volgend jaar in Europa gebruik van kunnen maken.’

NSX en Virtual SAN

VMware kondigde vCloud Hybrid Service aan tijdens VMworld 2013. Tijdens dit evenement werd eerder al bekend gemaakt dat VMware met producten gaat komen waarmee organisaties hun networking en storage kunnen virtualiseren. Het bedrijf komt hiervoor met VMware NSX en VMware Virtual SAN. Met deze producten kunnen netwerken en opslag met alleen maar software beheerd worden. VMware claimt nu een compleet virtueel datacenter te kunnen leveren.

VMworldTV: Meet the Team Behind the vCloud Hybrid Service

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-28T11:33:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.