CeBIT zoekt big data-starters voor CODE_n-prijs

Onder auspiciën van de ict-vakbeurs CeBIT wordt voor de derde keer de innovatiewedstrijd CODE_n gehouden. Ditmaal is big data het thema. Onder het motto 'Driving the Data Revolution' zoekt CODE_n naar jonge bedrijven die werken met innovatieve big data-oplossingen. Inschrijven kan tot en met 31 oktober 2013. Vijftig, door een jury geselecteerde inschrijvers mogen hun bedrijfsmodel presenteren op de CeBIT 2014. Voor de winnaar ligt er dertigduizend euro klaar.

Thema's van de eerdere edities waren mobiele oplossingen (CODE_n12) en energiebesparing (CODE_n13). Vorig jaar was het Rotterdamse Greenclouds, een broker van overtollige computercapaciteit uit datacenters, een van de winnaars. In totaal schreven zich voor CODE_n13 tweehonderd bedrijven uit 35 landen in.

Het organisatiecomité heeft ditmaal voor big data als thema gekozen omdat het als fenomeen niet meer weg te denken is uit de ict-sector, maar vanuit gebruikersperspectief nog wel met de nodige vraagtekens omgeven is. Het verwacht dat jonge bedrijven - omschreven als de big data avant garde - met vernieuwende oplossingen hier op inspelen. De uiteindelijk vijftig geselecteerde finalisten worden op de CeBIT 2014, die volgend jaar van 10 tot 14 maart in Hannover plaatsvindt,  in een aparte hal ondergebracht (Hal 16) waar ze hun oplossingen kunnen etaleren. Ook vindt de prijsuitreiking daar plaats.

CODE_n

CODE_n, wat staat voor 'Code of the New' (het innovatie-dna), is opgezet door Ulrich Dietz, directeur van de Duitse ict-dienstverlener GFT Technologies. Tot de partners behoren E&Y (ernst&Young) en de CeBIT/Deutsche Messe.

CODE_n13

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-28T11:46:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.