Greenclouds rust datacenter uit met Brocade-routers

Cloudtussenhandelaar Greenclouds heeft gekozen voor Brocade als leverancier van een datacenteroplossing gebaseerd op de Brocade MLX Series-routers. De oplossing is ontworpen om prestaties en servicebeschikbaarheid te garanderen voor de partners en klanten van Greenclouds.

Greenclouds heeft een technologieplatform gebouwd, dat inactieve bronnen binnen de it-sector aggregeert om zo overcapaciteit direct beschikbaar te maken voor it-dienstverleners en -organisaties. Het bedrijf biedt een wereldwijde infrastructuur waarmee organisaties snel middelen kunnen implementeren. In plaats van weken of maanden op hardware te wachten, is de inzet van nieuwe applicaties nu in slechts een paar minuten mogelijk. Dit stelt klanten in staat hun omgevingen te schalen zodra de werkbelasting daarom vraagt.

Routinginfrastructuur

Greenclouds had behoefte aan interconnectiviteit tussen datacenters. ‘We hadden een dienstverlener nodig met uitstekende apparatuur en de mogelijkheid om te schalen tot 100 Gigabit Ethernet-bandbreedte, zonder de noodzaak van uitbreiding van kostbare racks’, zegt Greenclouds-cto Michel Korpershoek. Om de benodigde prestaties, schaalbaarheid en betrouwbaarheid te kunnen bieden, selecteerde Greenclouds Brocade voor zijn belangrijkste routinginfrastructuur, waarmee Greenclouds leveranciers en gebruikers van capaciteit met elkaar kan verbinden. ‘Brocade kan niet alleen op technisch niveau verbinden, maar ook op individueel en partnershipniveau.’

Greenclouds koos voor de MLX Series-routers van Brocade voor het hart van zijn netwerk. Greenclouds heeft een routerplatform nodig waar alle verkeer van de verschillende klanten samenkomt. Daarnaast vroeg Greenclouds om een hoge poortdichtheid en hardwaregebaseerde afhandeling van IPv6-verkeer. Met OpenFlow-ondersteuning in echte Hybrid Port Mode leveren de MLX Series routers van Brocade 100 GbE-, 40 GbE- en 10 GbE- mogelijkheden met hoge dichtheid voor software-defined networks (SDN) in combinatie met traditionele routing. Daarmee bieden ze flexibele flow control om in te spelen op dynamische verkeerspatronen en zakelijke behoeften.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-02T10:35:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.