Intel demonstreert dual-core processoren

Intel heeft op IDF (Intel Developer Forum) in San Francisco vijf verschillende dual-core processoren getoond en gedemonstreerd. Dual-core processoren zijn de volgende stap voor wat de ontwikkeling van steeds snellere processoren betreft. Ze moeten een alternatief bieden voor multi-processor systemen al dient gezegd dat dual-core processoren - en later ook multi-core chips - ook in multi-processor configuraties kunnen worden gebruikt.

Intel demonstreerde zowel 90nm als de kleinere 65nm dual-core processoren. De 90nm dual-core betreft een Itanium 2 gebaseerde processor voor serverdoeleinden terwijl de kleinste werd gedemonstreerd in een notebook. Intel voorspelt een prestatiewinst van 1000 procent over de volgende drie tot vijf jaar dankzij het gebruik van multi-core processoren. 

De eerste dual-core chips die op de markt komen, staan momenteel bekend onder de codenamen Lyndon en Smithfield. Eerder al werd bekend dat deze Pentium chips in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar zullen zijn. Intel bevestigt dat aan meer dan tien multi-core chip varianten wordt gewerkt. 

Tegelijkertijd demonstreerde Ide processor- en chipontwikkelaar ook de opvolger van de huidige Dimms. Die worden FBDimm genoemd; FB staat voor 'fully buffered'. Dergelijke geheugens hebben een grotere throughput en zijn daardoor beter geschikt voor gebruik bij dual-core of multi-core processoren. Intel voorspelt dat FBDimm's eind 2006 de nieuwe standaard zullen zijn. 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-02T09:41:00.000Z Bart De Landtsheer
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.