Intel Developer Forum

Intel kondigt nieuwe producten aan

Dit artikel delen:
Intel

Halfgeleiderfabrikant Intel heeft tijdens zijn Intel Developer Forum in het Amerikaanse San-Francisco verschillende nieuwe producten en productfamilies aangekondig. Zo komt het bedrijf met de Intel Quark-processorfamilie, het eerste 22nm System-on-a-Chip (SoC) voor mobiele apparatuur, een nieuwe lte-oplossing voor 4G mobiele datacommunicatie dat een smartphoneplatform vormt op basis van de XMM 7160 lte-oplossing. Verder komt Intel met een nieuwe Atom SoC voor smartphones en tablets, breidt het de Atom-processorfamilie uit naar de Airmont-microarchitectuur en brengt het de Xeon-processorfamilie voor datacenters.

Om het energieverbruik verder terug te dringen komt Intel met de Quark-processorfamilie. Deze nieuwe energiezuinige producten zijn gericht op groeisegmenten als het internet of things en wearable apparatuur. Deze familie is bestemd voor toepassingen waar weinig energieverbruik en kleine afmetingen belangrijker zijn dan prestaties.

Bay Trail en XMM 7160

Intel introduceert ook deze week ‘Bay Trail’, Intels eerste 22nm System-on-a-Chip (SoC) voor mobiele apparatuur. Bay Trail is gebaseerd op de nieuwe energiezuinige en zeer snelle Silvermont-microarchitectuur, die aan de basis van een reeks Android- en Windows-ontwerpen zal staan, in het bijzonder tablets en zogenaamde twee-in-één’s.

Op het gebied van 4G mobiele datacommunicatie komt Intel met een nieuwe lte-oplossing die een aantrekkelijk alternatief is voor multimode, multiband 4G-connectiviteit. Intel heeft al een multimode chip beschikbaar, de Intel XMM 7160, die een van de kleinste en energiezuinigste multimode-multiband oplossingen voor lte-roaming ter wereld is. Intel demonstreerde dit smartphone-platform op basis van de XMM 7160 LTE-oplossing en Intels nieuwe Atom SoC voor smartphones en tablets. Deze combinatie is bekend onder de codenaam Merrifield en is gebaseerd op de Silvermont-microarchitectuur. Merrifield biedt hogere snelheden bij een lager energieverbruik en dus een langere batterijduur dan Intels huidige aanbod.

14nm

Intel toonde ook een 14nm Broadwell-systeem. Dit platform gaat tegen het eind van dit jaar in productie en belooft hogere snelheden en minder energieverbruik voor twee-in-één’s en ventilator-loze apparatuur, ultrabooks en uiteenlopende pc-ontwerpen.

Intel gaat de Atom-processorfamilie baseren op de Airmont-microarchitectuur. Volgend jaar komt Intel met producten op de markt die beschikken over 14nm-technologie. De timing zal per productsegment verschillen.

Xeon voor datacenters

Intels nieuwste Intel Xeon-processorfamilie voor datacenters zal later vandaag gelanceerd worden. Vorige week introduceerde Intel al een portfolio met datacenterproducten en -technologieën, inclusief de tweede generatie 64-bit Intel Atom C2000-productfamilie van SoC-ontwerpen voor microservers en cold storage-platformen (codenaam Avoton) en voor entry networking platforms (codenaam Rangeley).

Achtergrondartikel

Alle nieuwe producten en productfamilies werden aangekondigd in keynotes van de nieuwe ceo en president van Intel. Lees daarom ook het achtergrondartikel ‘Intel speelt in op mobiele toekomst’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-11T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.