Graig Barrett op IDF: Pimp my ride, Intel inside

Intel baas Craig Barrett pleegde tijdens zijn openingsspeech voor IDF (Intel Developer Forum) in San Francisco een geslaagde persiflage op het MTV-programma 'Pimp My Ride'. Hij haalde er een lokaal tuningbedrijfje bij om aan te tonen hoe computeretechnologie kan gebruikt - misbruikt? - worden in auto's.

Geheel volgens het MTV-recept werd op geen dollar gekeken en vooral niet te lang stilgestaan bij het nut van dit soort aan- en toepassingen. Craig Barrett bij het aanschouwen van het naast het podium opgestelde voertuig: "Dit was dus een Chrysler, oké? Waarop tuner van dienst Mad Mike Martin in hip-hop stijl een lijstje afdreunt met 'correcties'.

 

De wagen werd verlaagd, ruim dertig centimeter ingekort, van 4-deurs naar 2-deurs gepromoveerd enzovoorts. Achteruitkijkspiegels werden ter bevordering van de aerodynamica vervangen door camera's en volgens Mad Mike Martin kun je middels de pakweg acht ingebouwde lcd-schermen alles doen wat je op een multimedia-pc kunt. Dvd's branden, cd's rippen, filmpjes kijken, surfen, e-mailen, het is allemaal beschikbaar. Met een pda kan de auto op afstand worden bediend.

 

Mad Mike Martin demonstreert in pure MTV-stijl hoe het volume van de ingebouwde discotheek via de pda kan opgevoerd worden tot feestniveau. Handig, aldus Mad Mike Martin, is de ingebouwde camera die via de pda een videobeeld biedt van wat er zich afspeelt in de auto terwijl je je elders bevindt. Craig Barrett wil het absoluut niet weten en laat vervolgens Mad Mike Martin welgeteld één keer reclame maken voor Intel door de naam Centrino te laten vallen. Craig Barrett besluit breed glimlachend: "Okay Mike, dit is volgens mij wel het ultieme mobiele platform."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-02T09:47:00.000Z Bart De Landtsheer
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.