KPN opent eerste datacenter in Rotterdam

Jeannette Baljeu, wethouder Economie en Havenzaken van de gemeente Rotterdam en Alexander van der Hooft, directeur IT Solutions van KPN, verrichten de openingshandeling.

KPN heeft zijn eerste datacenter in Rotterdam geopend. Het betreft een Tier 3-locatie in de Waalhaven met een oppervlakte van 1900 vierkante meter. Klanten kunnen er hun systemen plaatsen waarbij KPN het infrastructuurbeheer op zich neemt. Daarnaast heeft KPN schaalbare capaciteit beschikbaar die tijdelijk kan worden ingehuurd volgens het betaal-naar-gebruik-model.

In het datacenter worden duurzame installaties toegepast om het energieverbruik te minimaliseren. Ook gebruikt KPN 100% groene stroom. Het datacenter met een oppervlakte van 1900 vierkante biedt standaard een vermogen tot 15kW per rack. De bewaking is 24x7 op de locatie aanwezig en het datacenter is ISO 14001 en ISO 27001 gecertificeerd. Door het carrier-neutrale beleid is een ruime keuze aan telecom- en internetserviceleveranciers voorhanden.

De officiële opening van het datacenter aan de Anthony Fokkerweg werd op 12 september verricht door Jeannette Baljeu, wethouder Economie en Havenzaken van de gemeente Rotterdam en Alexander van der Hooft, directeur IT Solutions van KPN. Van der Hooft stelt dat KPN nu ook in Rotterdam een betrouwbare datacentervoorziening kan bieden. De gemeente bestempelt de opening van het datacenter als een belangrijke impuls voor de verdere ontwikkeling van het bedrijfsleven in de Rotterdamse regio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-12T21:33:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.