Extreme Networks neemt Enterasys over

Handen schudden

Extreme Networks, een Amerikaanse leverancier van Ethernet-netwerkswitches, neemt branchegenoot Enterasys Networks over voor honderdtachtig miljoen dollar. Bij dit bedrijf uit Salem, New Hampshire werken zo'n negenhonderd mensen. De omzet ligt op 330 miljoen dollar. Enterasys staat bekend om producten als de modulaire Coreflow-switches, Identifi-draadloze oplossing en het Netsight-systeembeheertoepassing. Met de overname wil Extreme Networks de mogelijkheden van zijn netwerkbesturingssysteem ExtremeXOS uitbreiden.

Extreme Networks levert high-performance Ethernet switching voor cloud computing, data centra en mobiele netwerken. Met de overname van Enterasys verwacht het netwerkbedrijf zijn omzet te kunnen verdubbelen en door de grotere schaal over meer middelen te beschikken om te investeren in onderzoek en ontwikkeling. Het bedrijf trekt voor de integratie van beider productomgevingen twee jaar uit.

Extreme Networks zag de omzet in het gebroken boekjaar 2012/2013, eindigend op 30 juni 2013, teruglopen van 322,7 miljoen naar 299,3 miljoen dollar en de winst van 15,9 naar 9,7 miljoen dollar, onder andere door een zwak slotkwartaal.  

Cabletron

Enterasys Networks is opgericht in maart 2000, als een afsplitsing van Ethernet-specialist Cabletron Systems. Kort daarop fuseerde het bedrijf met de Cabletron-holding. In 2006 werd Enterasys overgenomen door The Gores Group. Nadat deze investeringsmaatschappij in 2008 een meerderheidsbelang in Siemens Enterprise Communications had genomen bracht het Enterasys Networks onder bij dit netwerkbedrijf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-16T11:57:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.