Verizon breidt 100G-netwerk uit vanwege 4G

De Amerikaanse telecomdienstverlener Verizon heeft zijn 100G-netwerk verder uitgebreid binnen de belangrijkste ultra-lange-afstandsnetwerken in Europa en de Verenigde Staten. Hiermee komt de netwerkleverancier tegemoet aan de steeds groter wordende behoefte aan bandbreedte. Dit komt vooral door de komst van 4G/lte mobiele technologie. In de eerste helft van 2013 heeft Verizon bijna achtduizend kilometer toegevoegd aan het bestaande wereldwijde ip-netwerk.

Binnen Europa heeft Verizon een extra 550 kilometer toegevoegd tussen Brussel en Frankfurt, waarmee het Europese 100G-netwerk nu in totaal ruim 8200 kilometer beslaat. Voor het eind van dit jaar hoopt Verizon nog eens 2250 kilometer toe te voegen aan het ip-netwerk in Europa. Eerder breidde Verizon zijn verbindingen van Londen naar Parijs en Frankfurt al uit.

Ook in de Verenigde Staten heeft Verizon het 100G-netwerk uitgebreid door 7200 kilometer toe te voegen aan het reeds bestaande netwerk van 35.000 kilometer. Verizon is van plan voor het eind van dit jaar nog 14.000 kilometer aan 100G-verbindingen te realiseren binnen de VS.

Net als bij de vorige implementaties van het 100G netwerk heeft Verizon ook dit keer gebruik gemaakt van de Juniper PTX packet transport routers en het Ciena 6500 Packet-Optical Platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-17T16:57:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.