Leaseweb neemt Amerikaans Shore.net over

Hostingbedrijf Leaseweb uit Amsterdam heeft via zijn Amerikaanse dochteronderneming hostingprovider Shore.net voor een onbekend bedrag overgenomen. Shore.net is gevestigd in Lynn, Massachusetts en voorziet klanten al bijna twintig jaar van hostingoplossingen. Door de overname wordt het klantenbestand van Leaseweb USA uitgebreid met ruim vijfhonderd nieuwe namen. Alle gehoste data en infrastructuur van klanten van Shore.net zijn inmiddels gemigreerd naar het modernere datacenter van Leaseweb USA.

Leaseweb beweert een van de grootste hostingproviders ter wereld te zijn met meer dan zestigduizend servers in beheer. Het bedrijf, onderdeel van de Ocom-groep waartoe ook Evoswitch en Dataxenter behoren, betrad de Amerikaanse markt in januari 2011 met de oprichting van zijn dochteronderneming en eerste datacenter in Manassas, Virginia.

In december 2012 breidde Leaseweb USA zijn Amerikaanse aanwezigheid uit. De hostingprovider kan inmiddels groeien tot 3 MW kritisch vermogen in het datacenter van zusterbedrijf Evoswitch, dat begin 2013 zijn WDC-01-datacenter in Manassas opende.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Interessant om dit gegeven te combineren met de Patriot Act en Prism.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-18T17:22:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.