KPN NetCo-directeur naar Vodafone Duitsland

Eric Kuisch

Eric Kuisch

Eric Kuisch verruilt ict-leverancier KPN om als chief technology officer (cto) aan de slag te gaan bij Vodafone Duitsland. Kuisch is al sinds 1991 in verschillende functies in dienst bij KPN en is op dit moment directeur van de divisie NetCo en is hij onderdeel van het Executive Committe. Per 1 oktober 2013 start hij bij Vodafone Duitsland. Zijn vertrek was al eerder aangekondigd.

Bij Vodafone Duitsland volgt Kuisch Hartmut Kremling op, die om gezondheidsredenen terugtreedt. De laatste drie maanden van 2013 draagt Kremling nog wel zijn werk over aan Kuisch. Kremling blijft wel aan als adviseur van Steve Pusey, de wereldwijde cto van Vodafone.

Als een rode draad lopen grote transities door de carrière van Kuisch bij KPN, waar hij in 1991 bij KPN Research aan de slag ging. Daarvoor studeerde hij wiskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Kuisch was onder meer programmadirecteur bij KPN Mobile, waar hij verantwoordelijk was voor de lancering van het umts-netwerk van KPN in Nederland. In de jaren die volgden was hij directeur IT Operations en daarna ruim twee jaar werkzaam in de unit Zakelijke Markt. Voordat hij directeur NetCo, de samenvoeging van de onderdelen ITNL en Wholesale & Operations, werd, was hij tweeënhalf jaar general manager Network Services.

Eerder was al bekend dat Kuisch KPN ging verlaten voor een buitenlands avontuur. Hij wordt bij KPN NetCo opgevolgd door Tom Poelhekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-19T10:11:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.