Intel komt met eigen versie van Mini Mac

Intel demonstreerde op IDF (Intel Developer Forum) in San Francisco zijn pc van de toekomst. Ironisch genoeg gebeurde dat in het Moscone Center op nog geen vijfhonderd meter van de Apple Store, waar die zogeheten PC van de toekomst gewoon te koop is onder de naam Mac Mini.

Wat de gelijkenissen met de Mac Mini betreft, is het puur toeval aldus Intel en het moet gezegd dat de Mac Mini lookalike slechts een van de vele concept-pc's is die in San Francisco werden getoond. Verder is de mini PC van Intel bedoeld voor de woonkamer, zeg maar als alternatief voor de gehypte MCE pc's. De Intel mini PC werd getoond met een afstandsbediening; de Mac Mini ontbeert een afstandsbediening en is qua concept niet bedoeld voor de woonkamer. 

Het is zeer onwaarschijnlijk dat Intel een dergelijke PC gaat bouwen; het betreft een prototype om de PC-fabrikanten te inspireren en te tonen in welk formaat tegenwoordig PC's kunnen worden gepropt. Het meest populaire formaat tijdens IDF is overduidelijk het model van de woonkamer dvd-recorder. Talloze Amerikaanse en Aziatische merken toonden modellen en prototypes van dik tot ultra-dun. De Europese fabrikanten schitterden door afwezigheid maar de trend lijkt gezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Suggestieve berichtgeving: Intel "komt niet met een eigen versie" van de mac mini, dat zou betekenen dat Intel het model op de markt breng. het is slechts een een referentie model, om ontwikkelaars op ideeen te brengen..
Het is ook onwaarschijnijk dat het referentie model gebaseerd is op de mac mini, omdat dergelijk computers vaak maanden lang in ontwikkeling zijn.
mini computers bestaan al jaren en Apple is ook niet de eerste die er een op de markt brengt. Je kunt net zo goed zeggen dat het apple model gejat is van een de eerdere PC-mini-computers.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-03T09:21:00.000Z Bart De Landtsheer
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.