Brocade en Aruba samen in campusnetwerken

Handen schudden

Brocade en Aruba Networks sluiten een strategische samenwerking die gericht is op het bieden van op open standaarden gebaseerde campusnetwerken. Deze netwerken ondersteunen veilige mobiliteit, de toename van het aantal mobiele apparaten in campusomgevingen, bring your own device-initiatieven en opkomende technologieën als software-defined networking (sdn).

Binnen de samenwerking wordt er een geïntegreerd vast en draadloos netwerk ontwikkeld dat voorziet in een best-of-breed benadering. Het stelt klanten in staat om vendor lock-in te voorkomen en de total cost of ownership met bijna de helft te verminderden in vergelijking met oplossingen van andere leveranciers.

HyperEdge en Mobile Virtual Enterprise

Door de komst van enterprise mobility wordt er een draadloze laag toegevoegd aan traditionele drielaags netwerkarchitecturen die werken op basis van software. Hierdoor hebben it-afdelingen moeite gebruikers te ondersteunen en de benodigde beveiliging te bieden. Met de explosieve toenemen van het aantal mobiele gebruikers en apparaten groeien ook het aantal applicaties.

Om hierop in te spelen koppelt Brocade zijn HyperEdge-architectuur aan de Mobile Virtual Enterprise-architectuur van Aruba. Hiermee wordt het schaalbare netwerk van Brocade uitgebreid met de gebruikers-, apparaten-, applicaties- en locatiemogelijkheden van Aruba. Het resultaat is een campusnetwerk waarin mobility centraal staat en dat werkt volgens context-based access en policy management voor elke gebruiker, ongeacht hoe deze verbindt met het netwerk.

Microsoft Lync en Apple AirPlay

Binnen de samenwerking gaan Brocade en Aruba sdn breder inzetten in campusnetwerken. Met open standaarden willen beide bedrijven de traditionele multi-tier netwerkarchitecturen vervangen. Hiertoe werken engineers van beide bedrijven aan een virtualisatie-oplossing voor campusnetwerken dat it-handelingen automatiseert zonder het netwerk te hoeven uitbreiden en peer-to-peer applicaties als Microsoft Lync en Apple AirPlay mogelijk maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-26T11:04:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.