Huawei krijgt nieuwe directeur Nederland

Huawei

Ict-leverancier Huawei heeft Wonder Dexian Wang benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van de Nederlandse organisatie. Wang wordt verantwoordelijk voor de verdere groei van de activiteiten in Nederland en het onderhouden en versterken van de relatie met klanten en partners. In Nederland heeft Huawei ongeveer 450 medewerkers. Wang volgt Simon Xin op die een andere functie binnen de organisatie gaat vervullen.

Wang studeerde aan de Beijing University of Telecommunication, waar hij zich specialiseerde in economie en telecommunicatie-engineering. Daarna begon Wang zijn loopbaan bij Huawei in Bangladesh. Hier was hij van 2009 tot en met 2011 algemeen directeur. In 2012 was Wang als global key account director verantwoordelijk voor de strategische samenwerking tussen Huawei en KPN, de lokale overheid en andere partijen op de Nederlandse telecommarkt.  

In Nederland heeft Huawei 450 medewerkers. Op dit moment heeft Huawei drie vestigingen in Nederland met het lokale hoofdkantoor in Amsterdam. In Amstelveen opende de ict-dienstverlener vorig maand een Europees demonstratiecentrum.

Wang neemt ook de Benelux-rol over van Simon Xin. Die heeft zijn sporen in Nederland ruimschoots verdiend en mag na de getoonde groei een andere uitdaging binnen de organisatie aan gaan, laat Huawei weten. Zijn nieuwe functie is nog niet bekend. Er is overigens ook nog een aparte directeur Huawei België.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Interessante ontwikkelingen bij Huawei, ik gok dat Apple en Samsung in Nederland hier nog wel last van krijgen, vooral als het gaat om de divisies Personal and Home devices.

Ik feliciteer hierbij de heer Wonder Dexian Wang met zijn aanstelling!
Omdat hij aangesteld is om Huawei in NEDERLAND te vertegenwoordigen zou ik willen voorstellen dat het dan een van zijn eerste taken is om de handleidingen van de toestellen van Huawei ook in het Nederlands te laten vertalen.
Niet iedereen beheerst het Engels (ik ook niet) en dat zou wel prettig zijn.
Inmiddels heb ik namelijk al wel de Huawei P8 op mijn bureau liggen, maar kom daar niet veel verder mee.
M.v.g. hr. W.Frankes

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-01T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.