ArchiXL stapt met wikiplatform in kennismanagement

Dit artikel delen:

ArchiXL, het adviesbureau voor enterprise architectuur, stapt in kennismanagement. Dat deed het Amersfoortse bedrijf al een tijdje, maar het presenteert zijn activiteiten op dit terrein nu officieel op de markt onder het label XL&Knowledge (spreek uit: excellent knowledge). Een belangrijk product daarbij is de semantische WikiXL. Een groeiend aantal klanten van ArchiXL gebruikt dit cloudgebaseerde wikiplatform voor kennisdeling en samenwerking.

Met het nieuwe label XL&Knowledge breidt ArchiXL zijn activiteiten uit naar het aanverwante domein kennismanagement. Een logische uitbreiding vindt managing partner Erwin Oord: 'Enterprisearchitectuur is een vorm van kennismanagement. De laatste jaren zijn we ons steeds meer gaan bezighouden met de semantiek achter enterprise- en referentiearchitecturen. Onze aanpak op dat gebied blijkt in de praktijk ook buiten het architectuurdomein bruikbaar. Vandaar dit nieuwe, tweede label.'

ArchiXL, dat begin dit jaar zijn vijfjarig jubileum vierde met een seminar over de mogelijkheden van kennisdeling met semantische webtechnologie, blijkt inmiddels ook internationale ambities te hebben. XL&Knowledge is als naam gekozen omdat die internationaal bruikbaar zou zijn om buitenlandse klanten zonder spraakverwarring te kunnen bedienen, aldus  het adviesbureau.

WikiXL

Een belangrijk product dat onder het nieuwe label aangeboden wordt, is de semantische WikiXL. Dit cloud-gebaseerde wikiplatform voor kennisdeling en samenwerking is in korte tijd opgepikt door een aantal klanten bij de overheid en het bedrijfsleven. Remco de Boer van ArchiXL: 'Ons platform is gebaseerd op de opensourcesoftware die ook in bijvoorbeeld Wikipedia gebruikt wordt. We hebben daar specifieke uitbreidingen voor ontwikkeld, om kennismodellen op gebruiksvriendelijke wijze te beheren en kennis uit diverse databanken te ontsluiten voor een breed publiek.'

Volgens De Boer kan het wikiplatform tegen lage kosten worden gebruikt voor kennisdeling op het vlak van beleidsplannen, bedrijfsvoering of zelfs (virtuele) museumcollecties. Ook de eigen website xl-knowledge.nl is volledig gebaseerd op het platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-29T07:49:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.