Acer gaat reorganiseren, topman vertrekt

Acer

Hardwarefabrikant Acer gaat wereldwijd reorganiseren. 7 procent van het totale personeelsbestand wordt ontslagen. Het zou om 550 man gaan. De aankondiging gaat gepaard met het vertrek van directeur J.T. Wang. Hij wordt per 1 januari 2014 opgevolgd door Acer-president Jim Wong. Wat de gevolgen voor Nederland zijn, is vooralsnog onbekend. Acer Benelux doet het in verhouding tot andere landenkantoren van Acer niet slecht.

Waar Acer nog niet zo lang geleden meedeed om de titel grootste pc-leverancier wereldwijd, moet het bedrijf tegenwoordig genoegen nemen met een vierde plaats op wereldschaal. De resultaten van de afgelopen twee jaar vielen tegen en daar waar concurrenten in het derde kwartaal van 2013 een kleine winst wisten te noteren, boekte Acer een verlies van 330 miljoen euro en liepen de pc-verkopen met 35 procent terug.

Ruim een jaar geleden sprak Computable met de toen nog tweede man van Acer Jim Wong. Hij wordt vanaf 2014 de nieuwe grote man bij Acer. Toen gaf Wong al aan dat Acer vooral inzet op touch. Deze weg was zijn voorganger Wang ook al ingeslagen. Ook sprak Computable recent met Acer Benelux-directeur Marc Pauly. Hij gaf aan dat hij hoopte in 2013 zwarte cijfers te gaan schrijven.

Reactie Acer Benelux

Pauly wil het verlies dat Acer in het derde kwartaal van 2013 leed wel nuanceren. ‘We hebben namelijk een aantal afschrijvingen in één keer in de boeken opgenomen. Daarnaast is er nog niets bekend over het terugbrengen van het aantal medewerkers. Wel dat dit gaat gebeuren. Echter is niet bekend op welk level, welke divisies, welk continent en meer specifiek in welke regio of land. Deze actie is met name bedoeld om onze organisatie wereldwijd en uiteraard in alle regio’s en landen competitief te houden in een speelveld wat sterk veranderd. De Benelux presteert uitstekend en daarom verwacht ik hier weinig tot geen personeelsreducties.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-05T16:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.