Acer verslijt nieuwe CEO in vijftien dagen

Jim Wong (Acer)

Jim Wong is al na vijftien dagen ontheven van zijn functie ceo Acer ontheven.

Vijftien dagen na zijn benoeming per 1 januari 2014 tot ceo van computerbouwer Acer heeft Jim Wong de handdoek in de ring gegooid. Zijn functie wordt per direct overgenomen door Stan Shih, de oprichter van het bedrijf. Dat heeft Acer op 21 november 2013 bekend gemaakt.

Het Taiwanese technologiebedrijf maakte twee weken eerder bekend dat Jim Wong de ceo-positie zou overnemen van JT Wang, die direct zou vertrekken om de slechte resultaten van het bedrijf. Wong was de logische opvolger, maar is nu ook afgetreden. Volgens Acer is de reden daarvan opnieuw de slechte financiële prestaties van het concern.

De benoeming van Shih tot ceo is van tijdelijke aard. Acer start een zoektocht naar een opvolger voor het duo Wang en Wong. Oprichter Shih krijgt voor zijn werkzaamheden geen extra vergoeding.

Tegelijk met de slachting in de directieburelen wordt zo’n zeven procent van het personeel ontslagen. Dat moet vanaf 2014 de kosten met 75 miljoen euro per jaar verlagen. Wat de gevolgen zijn voor Nederland is nog onbekend. Geruchten over een op handen zijnde fusie tussen de concurrenten Acer en Asus houden aan.

Openhartig

Computable sprak in november 2012 uitgebreid met Jim Wong en zijn plannen voor de toekomst. Hij meldde toen groot in te zetten op touch-technologie. Wong antwoordde openhartig op vragen van Computable-lezers, die voorafgaand aan het interview vragen aan de tweede man van Acer hadden ingestuurd.

Ook sprak Computable recent met Acer Benelux-directeur Marc Pauly. Hij gaf aan dat hij hoopte in 2013 zwarte cijfers te gaan schrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nieuw benoemd en na 14 dagen vertrekken houdt dat in dat je er geen brood inziet of dat het boven je pet gaat?

Dat is er een van Tempo Team... het waren vijftien fantastische dagen :-)

Uit het artikel: Vijftien dagen na zijn benoeming per 1 januari 2014.

Sterker nog hij is dus 5 weken voor zijn benoeming al vertrokken, dat is zelfs nog knapper.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-22T11:59:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.