Intel zoekt meer grip op mobilitymarkt

Grip

Chipleverancier Intel probeert meer grip te krijgen op de markt voor mobiele apparaten. Dit zei ceo Brian Krzanich tijdens de jaarlijkse dag voor investeerders. Om dit te realiseren stelt Intel zijn productiecapaciteit open voor andere bedrijven. Dit mogen volgens Krzanich zelfs concurrenten zijn. Het idee hierachter is dat Intel wil helpen bij het ontwikkelen van hun processoren.

Met deze opvallende stap hoopt Intel meer grip te krijgen op de markt voor smartphones en tablets. Dat is hard nodig, want Intel heeft vooral op het gebied van de tablets de boot gemist. Krzanich kondigt dan ook aan dat Intel de komende jaren het aantal tabletchips gaat verdubbelen naar veertig miljoen stuks. In eerste instantie gaat Intel zich vooral richten op de goedkoopste tablets. Met een nieuwe chip wil Intel deze groep tablets krachtiger en energiezuiniger maken.

Op de smartphonemarkt gaat Intel zich op de belangrijkste spelers richten. Zodoende kiest Intel ervoor om niet de gehele markt te bedienen en mee te liften op het succes van de grootste smartphoneleveranciers.

Multiple os-chip

Tijdens dezelfde investeerdersdag kondigde Intel ook een nieuwe chip aan die met meerdere besturingssystemen overweg kan. Zodoende kunnen hardwarefabrikanten zelf bepalen welk besturingssysteem, Android, Chrome OS of Windows, zij op hun laptops of tablets willen zetten. De nieuwe chip kan ook overweg met twee besturingssystemen die op één apparaat worden gezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Uit het artikel: niet mee te liften op het succes van de grootste smartphoneleveranciers.

Dat kan zelfs niet, want die maken juist hun eigen processor chips: Samsung, Apple..., kortom hun gedachte is al lang werkelijkheid...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-22T15:25:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.