Infosys helpt Commit met smartphone-app

Infosys werkt de komende vier jaar samen met Commit, een publiek-private onderzoeksorganisatie in Nederland. Het doel van de samenwerking is de gezondheid van samenlevingen wereldwijd te verhogen. Infosys ondersteunt het Sensei-project (Sensor-based Engagement for Improved Health) van Commit met technologie en financiële middelen.

De doelstelling van het Sensei-project van Commit is de gezondheid van de wereldbevolking te verhogen met behulp van een smartphone-applicatie, waarmee gebruikers efficiënter aan lichaamsbeweging kunnen doen. Infosys levert hiervoor technologie op het gebied van sensornetwerken, complex event processing, beveiliging en beheer van snelheidsdata. Zodoende kan Commit de smartphone-applicatie van Sensei verbeteren en ervoor te zorgen dat de applicatie effectief is als een personal trainer.

De applicatie geeft coachingtips op maat via de smartphone van de gebruiker. Deze tips zijn gebaseerd op factoren zoals huidige levensverwachting, bewegingsgewoonten, medische voorgeschiedenis op korte en lange termijn, locatie, voedingspatroon en weersomstandigheden. De applicatie krijgt toegang tot een scala van informatie naast de traditionele fitheidsfactoren. Het gaat bijvoorbeeld om humeurherkenning, spraakanalyse en analyse van de sociale media zoals het Facebook- en Twitter-profiel van de gebruiker. Op basis van deze informatie wordt een nauwkeuriger en efficiënter fitnessprogramma samengesteld. Infosys draagt zorg voor de volledige systeemintegratie en het complete programmabeheer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-02T11:58:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.