Angie zoekt geld voor glasvezelproject Randstad

Angie Fiber Communications (Angie) wil in de Randstad glasvezel uitrollen naar zakelijke gebouwen. De glasvezelaanbieder uit Maarsbergen denkt daarvoor 2,5 miljoen euro aan vreemd vermogen nodig te hebben. Voor een deel ervan zijn al private investeerders aangetrokken. Het restantbedrag, zo'n twee miljoen euro, hoopt Angie in de komende maanden te kunnen ophalen bij professionele investeerders en particulieren door middel van crowdfunding.

Het bedrijf verwacht tussen februari 2014 en december 2014 circa driehonderd gebouwen in Rotterdam en Amsterdam aan te sluiten op het eigen zakelijke glasvezelnetwerk. Na 2014 wil Angie het aantal aangesloten gebouwen en bedrijfspanden per maand opschroeven. Doel is eind 2017 zo'n vijfduizend gebouwen verglaasd te hebben.

Voor Angies glasvezelproject voor de zakelijke markt heeft het bedrijf berekend dat 'slechts' 2,5 miljoen euro vreemd vermogen nodig is. Een deel daarvan is al geïnvesteerd door zogenaamde 'angel investors, waaronder Vishna Kanhai, vastgoedmagnaat en uitvinder van een vaccin tegen meningitis. Het restantbedrag, zo'n twee miljoen euro, wil Angie in de komende maanden ophalen bij 'venture capital'-investeerders en particulieren door middel van crowdfunding.

Ambitieus

Angie (is de Engelse fonetische spelling van de letters N en G: NG = Next Generation) is een startup die afgelopen oktober is gestart en waar een groep ondernemers uit onder andere de telecomsector achter zit. Neal Lachman is algemeen directeur.

Angie gaat de zakelijke markt een 1 Gbps (gigabit)-dienst aanbieden vanaf 99 euro per maand. Dit maandbedrag is inclusief de internetservice en de fysieke glasvezelaansluiting. Angie zegt ook betrokken te zijn bij diverse grootschalige glasvezelprojecten in de Randstad, waaronder het onlangs aangekondigde fiber to the home-project in Rotterdam-Zuid, dat circa 125 miljoen euro zal kosten. De verantwoordelijke partij hiervoor is het internationaal opererende zusterbedrijf uit Engeland: Angie Communications International.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-12T08:01:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.