EMC kroont ReasonNet als eerste VSP-partner

ReasonNet wordt VSPP van EMC

V.l.n.r.: Jacques Boschung (ceo EMC Europe West), Coen Bos (country manager EMC), Marco Vrijburg (ceo ReasonNet) en Gerben Ras (cco ReasonNet).

Ict-infrastructuurleverancier EMC heeft Reasonnet benoemd tot eerste Velocity Service Provider Partner (VSPP) in Nederland. Hiermee wordt Reasonnet een cloud service provider van EMC Nederland. EMC heeft dit cloudinitiatief opgezet voor verschillende soorten partners die gespecialiseerd zijn in verticale markten of een generiek aanbod bieden. Reasonnet is voor dit programma geselecteerd op basis van het distributiemodel voor clouddiensten.

De meeste service providers binnen EMC’s Velocity Service Provider Partner-programma richten zich voornamelijk op de enterprise markt. Wat het voor EMC aantrekkelijk maakt om met Reasonnet samen te werken, is het cloud services distributiemodel dat Reasonnet met zijn partners aanbiedt vanuit Nederlandse datacenters. Via dit netwerk van lokale systeemintegratoren, resellers en andere service providers ziet EMC de mogelijkheid ook het midden- en kleinbedrijf en de publieke sector te bereiken met innovatieve clouddiensten. Verder biedt dit model een aanvulling en versterking op de diensten van EMC’s bestaande zakenpartners, die ervoor kiezen samen te werken met een partij als Reasonnet, in plaats van zelf service provider te worden.

Velocity Service Provider Partner

Het EMC Velocity Service Provider Partner-programma vormt de basis van EMC’s cloudinitiatief. Het programma helpt partners wereldwijd met hun hosting- en clouddiensten, die draaien op EMC- en VMware-technologie. Doel van het programma is om serviceproviders te helpen met een ‘sell with’-model en is dus bedoeld voor het aangaan van nieuwe samenwerkingen.

EMC en de serviceproviders helpen klanten met het ontwerpen, vormgeven en draaien van omgevingen die publieke en private clouds koppelen aan off-premises workload services. Ook wordt hulp geboden bij het formuleren van een hybride cloud-strategie.

VCE

‘Al onze producten leveren we vanuit een wholesale-model, dus white label, aan internet service providers, system integratoren, resellers en SaaS-providers’, zegt Reasonnet-ceo Marco Vrijburg. ‘Voor onze diensten maken we gebruik van converged infrastructuur van VCE (Vblock), EMC (DataDomain/Avamar) voor de back-updiensten en een core netwerk van Cisco. De gehele infrastructuur komt dus van ‘de familie van’ VCE (VMware, Cisco en EMC) derhalve.’

‘Wij werken met meerdere partners samen, maar Reasonnet heeft in Nederland toch wel een bijzonder innovatie businessmodel’, zegt Tonnie van Grinsven, Benelux sales executive bij VCE. ‘Reasonnet-partners kunnen hun klanten bedienen met een eigen catalogus. Deze partners en hun klanten hebben geen omkijken meer naar het datacenter doordat wij problemen voorkomen. Ze hebben daardoor minder beheer en kunnen zich richten op hun kerncompetenties. Via het wholesale-model van Reasonnet kunnen we samen een compleet portfolio aanbieden, waarin wij verantwoordelijk zijn voor de infrastructuur en Reasonnet voor de infrastructuurdiensten.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-18T16:47:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.