4G-netwerk KPN doorstaat vuurdoop

Het 4G-netwerk van KPN heeft volgens de telecom- en internetaanbieder tijdens de jaarwisseling geen noemenswaardige vertragingen opgelopen bij het afleveren van het dataverkeer. Toch groeide het dataverkeer met 23 procent ten opzichte van oud en nieuw vorig jaar. Zonder exacte cijfers te noemen meldt KPN ook dat op het 4G-netwerk er vier keer meer dataverkeer was dan overdag op 31 december.

Tijdens de nieuwjaarsnacht heeft KPN wederom een duidelijke stijging in de netwerkbelasting waargenomen. Het netwerk van KPN liet een piek zien in het mobiele dataverkeer rond de jaarwisseling. Er werd 7,5 Terabyte verbruikt aan data. Vorig jaar was dat nog 6,1 Terabyte.

Er waren volgens KPN geen noemenswaardige vertragingen bij het afleveren van het dataverkeer. Het KPN-netwerk handelde 8,5 miljoen sms-berichten af. Vorig jaar ging het om 12,8 miljoen sms’jes. Het aantal telefoongesprekken steeg dit jaar. Er werden bijna vijf miljoen gesprekken gevoerd rond de jaarwisseling. Vorig jaar ging het om 4,7 miljoen telefonische nieuwjaarswensen.

4G-netwerk

KPN had een speciaal team geformeerd om de jaarwisseling in goede banen te leiden. Op het Netwerk Operations Centre was de capaciteit verdubbeld van tien naar twintig man en in het hele land stonden medewerkers stand-by. Op plaatsen waar in de nieuwjaarsnacht veel mensen samenkwamen, was de netwerkcapaciteit uitgebreid door optimalisatie van de netwerkconfiguratie. De netwerkcapaciteit werd opgeschaald door het netwerk verder open te zetten en extra medewerkers waren doorlopend het netwerk aan het monitoren.

KPN heeft in 2013 fors geïnvesteerd in zijn 4G-netwerk. De apparatuurkasten, antennes en schakelstations (Base Station Controllers) van de 2G- en 3G-netwerken zijn vervangen door nieuwe apparatuur. Waar voorgaande jaren vertragingen waren in het afleveren van (sms-)berichten en telefoongesprekken, was dit jaar niet het geval. KPN schrijft dit toe aan het nieuwe 4G-netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat is op zijn minst een felicitatie waard!

Ik volg je Maarten. Want wat je ook van KPN af en toe vinden mag, knap staaltje.

KPN Proficiat!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-02T09:12:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.