Intel introduceert netwerkstandaard 802.11s

Dit artikel delen:

Intel heeft een nieuwe netwerkstandaard aan de netwerkorganisaties voorgelegd. Het gaat hier om 802.11s, een 'mesh networking' standaard. Deze standaard is geen concurrent voor 802.11a, b, g of n maar een overkoepelende standaard die de netwerkarchitectuur efficienter moet maken.

'Mesh networking  bestaat al lange tijd. Het idee is dat een netwerk niet uit vast gedefinieerde clients en een access point bestaat, waarin alle clients contact opnemen met het access point. Bij mesh networking fungeert elk apparaat als repeater en als router en stuurt het netwerkverkeer naar iedereen door. 

 

Wanneer een aantal mesh-enabled apparaten bij elkaar in de buurt zijn zullen ze automatisch een mesh-netwerk aanleggen. Het netwerkverkeer zal van apparaat naar apparaat gaan tot het een access point tegenkomt. Hierdoor wordt de behoefte aan centrale antennes kleiner, terwijl het gebied dat van wireless lan voorzien kan worden groter wordt.

 

Intels 802.11s-voorstel moet bovenop de 802.11a/b/g-standaard gebruikt kunnen worden en via 'mesh portals' moet er verbinding gelegd kunnen worden met 802.11n-netwerken. Ook moet er prioriteit gegeven kunnen worden aan bepaalde data, zoals videostreams. Helaas zal de standaard waarschijnlijk pas rond 2008(!) goedgekeurd worden.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk als je als enige moet overwerken, dan heb je opeens geen verbinding meer. Een slechte plaatsing van je AP zorgt ook voor grote load op de stations daar in de buurt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-09T09:05:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.